BAJS SA STOŽERA Bit ćemo vodeća bolnica u RH po broju respiratora!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je danas s press konferencije najnovije mjere koje se planiraju u županiji. Ono što je pozitivno je da na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih koronavirusom, odnosno još uvijek ih je samo dvoje. Međutim, konstantno se povećava broj osoba u samoizolaciji te ih je trenutno 764. K tome, dvije osobe nalaze se u karanteni u bjelovarskom hotelu, koji je sada počeo izvršavati svoju novu funkciju. Ujedno se razmatra i mogućnost da se neke sportske dvorane na bjelovarskom području, ali i bližoj okolici, ako za tim bude potrebe, pretvore u karantene. Jedan od uvjeta je da su dvorane u blizini bolnice. Danas je na koronavirus testirano novih osam osoba, a rezultati se još čekaju. Time je u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji uzeto ukupno 28 uzoraka. Kad je riječ o medicinskoj opremi, župan je izašao u javnost s dobrim vijestima.

-Ovog trenutka broj medicinske opreme se povećava. Naime, mi smo još prije mjesec i pol dana izvršili narudžbe za respiratore i sada ih imamo 11. Očekujemo da ih ukupno bude 20 čime će naša bolnica biti među vodećim bolnicama po broju respiratora u Republici Hrvatskoj – istaknuo je župan Damir bajs.

Iz Stožera napominju kako će se od sutra u bjelovarsku Opću bolnicu moći ući samo na jedan ulaz, na staru portu. A sve kako bi se imalo pod nadzorom svaki ulazak i na taj način preveniralo da u bolnički sustav uđe virus. Uz već postojeću karantenu u Babincu, i prostor Bjelovarskog sajma se pretvara u karantenu za vozače kamiona koji stižu iz inozemstva. Oni će tamo spavati u svojim kamionima, bit će u potpunosti odvojeni od naselja i osigurana im je zaštitarska služba. Hamdija Mašinović, zamjenik načelnika PU bjelovarsko -bilogorske kazao je kako su od početka situacije s koronavirusom dobili 84 dojave o kršenju mjera samoizolacije, no u 16 slučajeva je kršenje i potvrđeno. Novost je da policija samostalno provjerava osobe u samoizolaciji. Dosad su ih 110 puta kontrolirali i nitko nije zabilježen u prekršaju.

-Na području naše županije mi smo ustrojili devet punktova na kojima naši policijski službenici kontroliraju promet. Dosad smo u ovo kratko vrijeme zaustavili 24 osobe bez propusnica – kazao je Mašinović dodavši kako su probleme riješavali u hodu, no neke osobe, koje nisu imale valjan razlog, vraćene su svojim kućama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!