SDP I BUZ O TOPLICAMA Neka HDZ prvo pomete ispred svoga praga!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Reakcije nakon smjene Mire Zakore s mjesta ravnateljice Daruvarskih toplica te potrage za novim radnim mjestom za nju se nastavljaju. Podsjetimo, jučer je na samoinicijativnu Zakorinu pohvalu kako je postala pomoćnica nove ravnateljice Toplica reagirao županijski HDZ koji je osudio takav postupak te optužio Upravno vijeće Toplica i župana Damira Bajsa da se rugaju javnosti. U međuvremenu je iz Daruvarskih toplica stiglo priopćenje nove v.d. ravnateljice Stojanke Lukačin u kojem stoji kako je Miri Zakori ponuđeno mjesto više stručne savjetnice u Odjelu financija ustanove. Je li ga prihvatila, ne znamo, jer sama Zakora cijeli slučaj nije željela komentirati. Previše rječit nije bio ni župan Bajs koji je samo kazao kako se Zakora njemu nije pohvalila funkcijom pomoćnice ravnateljice. No, o svemu, a ponajviše od HDZ-ovom priopćenju, očitovali su se Bajsovi koalicijski partneri, županijski SDP i BUZ, čija priopćenja prenosimo u nastavku.

 

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli izdao je priopćenje za medije u kojemu proziva župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa za smjenu ravnateljice Daruvarskih toplica Mire Zakore te proziva zašto ista nije dobila otkaz.

Od svakoga bi očekivali ovakvu reakciju samo ne od HDZ-a, jer HDZ-e ima najmanje pravo takvo što izreći. Župan Damir Bajs na prvo saznanje o propustima u izvršavanju mjera za suzbijanje koronavirusa u Daruvarskim toplicama momentalno je razriješio ravnateljicu Miru Zakoru te joj je nakon toga ravnateljstvo Ustanove sukladno zakonu ponudilo najniže moguće radno mjesto na kojemu može raditi sukladno njenoj stručnoj smjeni.

Dakle, nije joj ponuđeno ni mjesto pomoćnika ravnatelja, ni mjesto šefa bilo kojeg odjela već najniže moguće radno mjesto sukladno sistematizaciji i još jednom ponavljamo sukladno zakonu i njenoj stručnoj spremi.

S druge strane HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić imao je kako su ga mediji nazvali „korona party“ na svom imanju kršeći sve moguće mjere socijalnog distanciranja i okupljanja gdje je čak i policija morala intervenirati i rastjerati HDZ-ov party. Ta ista HDZ-ova ekipa nije dobila čak niti političku packu, a kamoli da je župan Žinić razriješen dužnosti.

I taj isti HDZ-e sada proziva župana Bajsa za smjenu ravnateljice, pa pozivamo kao odgovornog čovjeka i političara Miru Totgergelija da odmah zatraži odlazak župana Žinića s mjesta sisačko-moslavačkog župana ili neka taj prijedlog da predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću da se to i provede.

Stoga u vrijeme teške borbe protiv koronavirusa koji ugrožava živote svih nas očekujemo od HDZ-a samo jedno da pomete ispred svog praga i da im na prvom mjestu bude borba protiv koronavirusa, a ne političarenje i skupljanje sitnih političkih poena dok se cijeli svijet bori s pandemijom koronavirusa.

Predsjednik SDP Bjelovarsko bilogorske županije

 Tihomir Jaić

PRIOPĆENJE SINIŠE GLAVAŠA, BUZ BBŽ:

Medijske napade  Saborskog  zastupnika Mire Totgergelia i prozivanje župana Bjelovarsko bilogorske županije Damira Bajsa za smjenjivanje ravnateljice Daruvarskih Toplica gospođe Mire Zakore shvatio bi opravdanim i bez obzira na koalicijske odnose da ministar Vili Beroš, upravo ministar iz Totgergelijeve vlade nije pohvalio interventan, odlučan i opravdan potez župana Damira Bajsa.

Licemjerno i sarkastično u ovako teškim vremenima vidjeti trn u oku tuđem a ne vidjeti stablo u oku svome jer kao predsjednik županijske organizacije HDZ – a BBŽ-e Miro Totgergeli može a i moralno mora prozvati svoga stranačkog kolegu župana Sisačko moslavačke županije te njegovog sina dogradonačelnika grada Gline i prvoga čovjeka civilne zaštite grada Gline za nepoštivanje mjera koje su donešene odlukom Vlade RH a koju bi prvi kao takvi (župan i dogradonačelnik) trebali poštovati jer koliko znamo poštovali nisu a kamoli provodili mjere zabrane okupljanja više osoba na jednom mjestu.

Želim naglasiti da župan Damir Bajs ne dirigira upravnim vijećima niti nadzornim odborima kako to kaže gospodin Totgergeli već samo reagira na nepravilnosti u radu ravnatelja ustanova koje su u vlasništvu Bjelovarsko bilogorske županijje štiteći tako interese županije i županijskih tvrtki koje su njegovim dolaskom na mjesto župana modernizirane i revitalizirane.

I na kraju želim pitati Saborskog zastupnika i predsjednika županijske organizacije HDZ – a BBŽ- e koje su mjere poduzete protiv župana Sisačko moslavačke županije i njegovoga sina dogradonačelnika grada Gline i u kojem tekstu ili javnoj osudi je Totgergeli prozvao svoga stranačkog kolegu Žinića te koje stranačke stege je predložio ? …, možda Ostavke župana Žinića i njegovoga sina dogradonačelnika?

Zašto imate dvostruke kriterije krivnje , pravednosti gospodine Miro Totgergeli ?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!