KRŠE PRAVILA Neke pekarnice otvaraju vrata u zoru i riskiraju zatvaranje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je jasno da se u ovo krizno vrijeme svaki obrtnik, poduzetnik i trgovac bori za svaku kunu, ipak nije jasno kako neki od njih riskiraju da im inspekcije zatvore postojeće objekte. Naime, Valna Bastijančić Erjavec, predsjednica bjelovarskog gradskog Stožera civilne zaštite pojasnila je sa čim se posljednjih dana suočavaju.

– Imam dosta dojava da pekare otvaraju vrata svojih pekarnica prije osam sati. Problem je u tome što ih članovi Stožera civilne zaštite mogu upozoriti jednom, sljedeći put dolazi državni inspektorat i zatvaraju im se pekare – kaže Bastijančić Erjavec.

Bastijančić Erjavec upozorava kako će pojedinci, nastave li tako, platiti rigorozne novčane kazne, ali i riskiraju zatvaranje objekta od strane državnog inspektorata.

– Izgleda da je krenula jedna lančana reakcija. Prvo jedna, pa druga, pa kada može Pero, može i Marko. Tako da se pekare otvaraju već oko šest sati – kaže Bastijančić Erjavec.

Zabrinuta predsjednica pita jesu li prekršitelji svjesni kako imaju barem priliku za radom, za razliku od brojnih koji su svoje djelatnosti morali u potpunosti ugasiti dok ne prođe kriza s koronavirusom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!