NOVA MJERA Županijski Stožer odobrio 200 tisuća kuna za pojačano informiranje građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Točne, pravovremene i potpune informacije u svako su doba iznimne od velike važnosti za građane, a u vrijeme epidemije to je još važnije. Stoga je za svaku pohvalu nedavna odluka županijskog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije o osiguranju 200 tisuća kuna za pojačano oglašavanje i informiranje građana o sprječavanju širenju koronavirusa. Tu su odluku, koja je donesena na sjednici Stožera 26. ožujka pozdravili i mediji s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji su se, kao i brojni drugi gospodarstvenici, zbog epidemije našli u ozbiljnim poslovnim poteškoćama. Većina proizvodi više medijskog sadržaja nego u normalnim okolnostima, a istovremeno su ostali bez velikog dijela prihoda od oglašivača koji su i sami u problemima. Potvrdio nam je to i vlasnik jedne od radijskih postaja koje djeluju na području Bjelovarsko-bilogorske županije, Super Radija, Dražen Kocijan Kocka.

-Prihodi od oglašavanja su nam drastično pali, nemamo gotovo uopće reklama, osim pokoje za ugostiteljske objekte koji još obavljaju uslugu dostave – kaže Kocijan, dodajući kako je to i očekivano, s obzirom na opći pad gospodarskih aktivnosti.

Da je situacija jednaka i u drugim medijima, potvrđuje i urednik regionalnog portala Bjelovar.live Dean Vitanović.

-Na žalost, svi mediji trenutno dijele istu sudbinu te se borimo da premostimo ovo teško razdoblje. Poslovanje nam je značajno otežano zbog izostanka prihoda od oglašivača, no svjesni smo kako je u ovim trenucima našim čitateljima provjerena i pravovremena informacija izuzetno važna pa i dalje radimo, još više nego ranije – kaže Vitanović, koji također pozdravlja odluku županijskog Stožera o dodatnom informiranju građana, što bi ujedno trebalo barem malo olakšati svakodnevicu medijima.

Upit o tome na koji način će spomenuti iznos od 200 tisuća kuna biti raspoređen među medijima te kako je točno zamišljeno dodatno informiranje građana poslali smo načelniku Stožera civilne zaštite BBŽ Nevenu Aliću, ali i bjelovarsko-bilogorskom županu Damiru Bajsu, s obzirom da je on na posljednjoj sjednici Županijske skupštine ovlašten da donosi sve pravne odluke vezane uz rad Stožera. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!