HERCEGOVAC ONLINE Vijećnici na daljinu riješili prostorni plan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Prvu elektronsku sjednicu je održalo Općinsko vijeće Hercegovca, a iako se do sada nisu suočili s takvim načinom rada, sjednica je prošla bez poteškoća. Svi vijećnici su dobili materijale i sve kontakte na koje su mogli pitati sve što ih zanima o točkama dnevnog reda kaže načelnik, Boro Bašljan.

– Za sve upite bio sam dostupan čitavo vrijeme koje smo odredili za održavanje elektronske sjednice. Moram reći da je bilo svega tri ili četiri upita tijekom cijelog dopodneva tako da je sve prošlo dosta brzo – kaže Bašljan.

Hercegovčanski vijećnici su glasali mailom i WhatsAppom, a neki su i fotografirali svoj glas i poslali fotografiju. Općina, tumači Bašljan, vijeće nije mogla odgoditi jer je morala što prije ponovno izmijeniti prostorni plan.

– S obzirom na to da imamo investitore na području Općine Hercegovac koji su zainteresirani još nešto raditi oko svojih industrijskih pogona, morali smo prilagoditi prostorne planove – kaže Bašljan.

Uz to se na dnevnom redu našao i Plan gospodarenja otpadom, ali i redovne točke poput izvješća o radu načelnika te onog o godišnjem izvršenju proračuna za 2019. godinu. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!