JE LI TO MOGUĆE Trgovci, kako bi uštedjeli, koriste toksična sredstva za dezinfekciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Na ulazu u svaku trgovinu obvezno je, prema napucima naconalnog stožera, dezinficirati ruke, a u sam prostor trgovine ulazi ograničen broj osoba. Većinom se te mjere poštuju, izuzev nekih većih trgovačkih lanaca koji se, prema riječima dogradonačelnice Daruvara Vande Cegledi koja je ujedno na čelu daruvarskog gradskog stožera, pokušavaju oglušiti na novodonesena pravila. No, osim borbe s njima, Cegledi muči još jedan problem koji je posljednjih dana iskrsnuo.
FOTO: UNSPLASH
-Prema napucima nacionalnog stožera mi moramo reagirati, upozoriti i skrenuti im pažnju da ne mogu koristiti sve i svašta. Izosan kojeg neki trgovci koriste, on je toksičan za ljude. Ili ja bih to pojednostavila i rekla domestos, tako da svi ljudi razumiju o čemu se radi – istuaknula je Cegledi dodavši kako je činjenica da izosan ili domestos ubijaju sve bakterije, ali su isto tako agresivni za ljude i nikako se ne bi smjeli koristiti u svrhu dezinfekcije. Isto tako, uvjerena je dogradonačelnica, malo vjerojatno je da trgovci ne mogu doći do ispravnih dezinfekcijksih sredstava.
-Mi kad smo za školu i za Grad nabavljali sredstva za dezinfekciju obratili smo se za to predviđenim tvrtkama i nismo imali problema pri nabavci ispravnih sredstava koja moraju biti na bazi alkohola. Nisam primjetila da ima problema pri nabavci, nije nam se nitko požalio, tako da vjerujem kako je ovdje ipak riječ o jeftinijoj varijanti – vjeruje Cegledi.
Sve dojave o ovakvim i sličnim nepravilnostima provjeravaju se te se potom trgovci upozoravaju. Sljedeći korak neće biti tako blag, a to nalaže nacionalni stožer, zaključuje Cegledi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!