POTPORE ZA LIJEČNIKE Novi ugovori za manje troškove života i školovanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija potpisala je novih 15 ugovora ta sufinanciranje troškova stanovanja, kamata za stambene kredite i troškove usavršavanja liječnicima zaposlenima u ustanovama na području BBŽ. Otkako je Županija, prva u Hrvatskoj, uvela spomenute mjere, potpisano je ukupno 109 ugovora.

-Pandemija koronavirusa pokazala je koliko je važan zdravstveni sistem. On se sastoji od zgrada, opreme i tehnike, a sada radimo i novu zgradu Opće bolnice Bjelovar. Međutim, ono što je puno važnije su ljudi koji čine taj zdravstveni sistem i stoga mi je drago da smo prije godinu i pol dana krenuli u jedan novi projekt, prvi takav u Hrvatskoj, gdje smo zajedno sa strukom odredili mjere potpore zapošljavanja na području Bjelovarsko-bilogorske županije i to za naše liječnike, specijaliste, ali i za naše medicinske sestre, farmaceute i druge. Županija time omogućava svakom liječniku koji dođe kod nas da dobije 20 tisuća kuna potpore za podstanarstvo, stručno usavršavanje ili stambeni kredit – naglašava župan Damir Bajs.

Da su mjere dale rezultate potvrđuje i činjenica da se dio liječnika odlučio doći raditi u našu županiju, čemu svjedoče u naše dvije najveće zdravstvene ustanove, Općoj bolnici Bjelovar i Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Zahvaljujem Županiji i osnivaču na ovom hvalevrijednom projektu. U ovo vrijeme vidi se koliko su te mjere bile efikasne i kako stigle u pravom trenutku. S obzirom da imamo sada relativno dobar broj liječnika koji koristi te mjere možemo reći da imamo kadar koji može odgovoriti na ovu epidemiju – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch.

S njima se slaže i ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić.

-Neophodni su nam liječnici koji su potpisali ugovore o podstanarstvu, a uglavnom je riječ o ljudima iz Zagreba. Oni se uključuju u sve aktivnosti Doma zdravlja u ovo vrijeme pandemije – kaže Čaić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!