IZLOŽBA U IZOLACIJI Bjelovarčani pokazali kreativnost za čistu peticu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Oni koje je sada, kada uglavnom sve vrijeme provode u stanu ili kući, uhvatila kreativnost će svoje uratke moći ponosno pokazati svima. Gradski muzej Bjelovar je pokrenuo Izložbu u izolaciji, neuobičajenu izložbu jer mu je za njeno postavljanje potrebna pomoć svih Bjelovarčana i Bjelovarčanki. Poziva ih se da u Facebook grupu Izložba u izolaciji ili na mail izlozbauizolaciji@gmail.com šalju svoj rad nastao upravo ovih tjedana. Dobrodošlo je sve jer se prikupljaju uspomene, kaže kustosica Marijana Dragičević.

– Uspomene u obliku fotografija, crteža, video snimaka ili nekih rukotvorina. Primjerice, jedna gospođa je stavila na štap rukavicu pa je rekla da je to naprava za rukovanje. Zapravo u obzir dolazi sve što im padne na pamet, čak i citati, pjesme, ma sve – kaže Dragičević.

Javiti se mogu i oni koji nisu talentirani niti za slikanje, ni za pisanje jer se želi prikazati kako sada izgleda naš život. Građani tako, navodi Dragičević, mogu slati i jelovnike, pa i popise bilo zadataka bilo onih za kupovinu.

– Prijateljica mi je poslala popis za trgovinu i prilično je smiješan tako da evo, i to može. Jedna gospođa je mužu nacrtala plan Lidla, da se on zna snaći kada ide u trgovinu. Zaista sve dolazi u obzir – kaže Dragičević.

Kako je Bjelovarčanima bilo za vrijeme Covida 19, Gradski muzej Bjelovar planira izložiti u Noći muzeja u siječnju sljedeće godine. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!