OPĆINSKE MJERE Rovišće pomaže privrednicima i roditeljima vrtićaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Kako bi svojim poduzetnicima i obrtnicima pomogli da prebrode tešku gospodarsku situaciju, Rovišće ih oslobađa dijela nameta kaže načelnik Slavko Prišćan.

– Moram reći da smo potpuno oslobodili plaćanje zakupa poslovnih prostora za sve one koji koriste te prostore u vlasništvu Općine Rovišće. Oni koji i dalje obavljaju svoje  djelatnosti u poslovnim prostorima u vlasništvu Općine, njima ćemo umanjiti plaćanje za 50 posto – kaže Prišćan.

Nisu zaboravili niti na poljoprivrednike kojima je zbog zatvaranja tržnica otežan plasman proizvoda.

– Napravili smo nekakvo rješenje kako bi oni mogli u kućicama, koje stoje uz glavnu prometnicu prema Zagrebu, prodavati svoje proizvode. Te kućice nećemo naplaćivati do kraja šestog mjeseca, a moći će ih koristiti svi zainteresirani koji se, naravno, prvi jave – kaže Prišćan.

Roditelji vrtićaraca neće morati plaćati vrtić dok god on ne proradi, a onima koji su ga platili za cijeli ožujak će taj dio biti umanjen prvoga sljedećeg mjeseca u kojem će rovišćanski vrtić otvoriti svoja vrata. Općina uz to svojim mještanima ne šalje račune za komunalnu naknadu, a razmatra i može li ju smanjiti što ovisi o tome kako bi se to odrazilo na proračun. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!