NOVO ODREDIŠTE Dom učenika postaje mjesto za izolaciju zdravstvenih djelatnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Još jedan, četvrti po redu objekt u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, namijenjen je borbi protiv koronavirusa, a radi se o bjelovarskom Domu učenika srednjih škola. Ostali objekti koji služe kao prevencija su hotel Central, Lovačka kuća u Babincu i Bjelovarski sajam u Gudovcu. No, učenički dom bit će namijenjen samo zdravstvenim djelatnicima koji po rasporedu rade na Odjelu za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom. Nakon odrađene smjene, djelatnici će se testirati, a za vrijeme čekanja nalaza u trajanju do 24 sata, smjestit će se u Dom učenika i to ako nemaju uvjeta za samoizolaciju. Neki djelatnici testirani su i danas, otkrio je ravnatelj bolnice Ali Allouch.

– Morali smo prenamijeniti dva odjela, Odjel ortopedije za izolaciju pacijenata s koronavirusom i Odjel urologije za opservaciju tih pacijenata. Zato smo morali organizirati i timove koji se mijenjaju u tim prostorima. Danas je recimo jedna trećina djelatnika izašla iz službe. Morali smo ih testirati ujutro te smo im do dolaska rezultata testiranja morali osigurati adekvatan smještaj i to uz pomoć Kriznog stožera naše županije i ravnateljice učeničkog doma Ivane Tomić Butković – kaže Allouch.

Ako je nalaz djelatnika negativan mogu ići kući, a ukoliko je pozitivan bit će smješteni na Odjelu za koronavirus u Općoj bolnici Bjelovar. Treba napomenuti da u županiji do sada nema zaraženih djelatnika. Župan Damir Bajs kaže kako u istom objektu nisu željeli miješati zdravstvene djelatnike i osobe u samoizolaciji, a otkriva i kakva je trenutna situacija u hotelu.

– Brojke se mijenjaju iz dana u dan što znači da se tamo nalaze ljudi koji imaju rješenje za samoizolaciju, ali to nemaju gdje provesti ili u opasnost ne žele dovesti članove svoje obitelji. To ovisi o njima, a na nama je da im osiguramo mjesto gdje će sigurno moći provesti to vrijeme izolacije. Tako da taj broj varira, radi se o tri do četiri osobe, pa sedam do osam, ovisi sve o kojem danu govorimo – rekao je Bajs.

Allouch je iskoristio priliku kako bi zahvalio građanima što poštuju i slušaju upute Kriznog stožera te se nada da će tako biti i dalje.  (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!