NOVI SLUČAJ KORONAVIRUSA Zaražena i osoba s područja Bjelovara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da su tijekom današnjeg dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena još dva slučaja zaraze koronavirusom, što znači da je na području županije trenutno osam oboljelih. Radi se o osobi iz Garešnice koja ima 88 godina te osobi iz Bjelovara koja ima 55 godina. Osoba iz Garešnice hospitalizirana je u Općoj bolnici Bjelovar dok se osoba s područja Bjelovara nalazi u samoizolaciji i trenutno je u dobrom stanju. Epidemiolozi na terenu obrađuju oba slučaja, a tek će se vidjeti daljnji tijek situacije.

– Imam dojam da nas je sreća ili ostavila ili smo ju mi propustili. Pred nama je najveći kršćanski blagdan i zato ponovno apeliram na sve naše ljude da prate upute te se istih i drže. Posebno u ovo vrijeme, puni smo velikih želja, ali trebamo se prisjetiti stare, narodne poslovice – zdrav čovjek ima sto želja, a bolestan samo jednu. Ako se zarazimo i dobijemo virus, što nam onda sve vrijedi – kaže ravnatelj bolnice Ali Allouch.

Ukupno je do sada na koronavirus u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji testirano 119 osoba. Jučer ih je testirano 17 od kojih su spomenute dvije osobe bile pozitivne. Iz Stožera još jednom poručuju da se građani pridržavaju svih smjernica i uputa koje daje struka te da odgovornim ponašanjem budemo primjer svima, na dobrobit svih nas. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!