INOVATIVNOST Korona iznjedrila prvu mobilnu aplikaciju u zemlji za OPG-ovce i kupce domaćih proizvoda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar prvi je grad u Hrvatskoj koji će za pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i kupcima domaćih proizvoda, ali i za vlastitu promociju, koristiti novu mobilnu aplikaciju imena Landie koja je danas izašla. Riječ je o aplikaciji namijenjenoj malim i srednjim poljoprivrednicima, odnosno OPG-ima i kupcima njihovih proizvoda. Funkcionira tako da obiteljska gospodarstva sama unose u sustav svoje proizvode koje žele prodati. Ono po čemu se ističe od svih ostalih aplikacija jest činjenica da prva i jedina zasad ima riješen sustav narudžbe i dostave na jednom mjestu. Nakon što se OPG-ovi registriraju u web sučelje, oni mogu dodati proizvod, ažurirati ga, obrisati ga… Aplikacija je razrađena do najsitnijih detalja. Kupac tako bira točan proizvod koji ga zanima, odabire OPG iz kojeg će ga naručiti, zatim željeni datum i vrijeme dostave kako bi se OPG-ovci mogli organizirati, a dostava je moguća tek idućeg dana od dana narudžbe. Kupac, s druge strane može otkazati svoju narudžbu do trenutka dok OPG nije potvrdio pojedinu narudžbu, a OPG također može otkazati narudžbu kupca, ali uz naveden razlog otkazivanja. Time su obje strane u povoljnom položaju. Landie mobilna aplikacija sadržava i druge prednosti poput integrirane Google karte prilikom čega OPG i kupac mogu vidjeti međusobnu udaljenost, autentične slike proizvoda koje nudi OPG kako bi kupac unaprijed dobio uvid u ono što kupuje te mogućnost telefonskog poziva direktno iz aplikacije.
FOTO: USTUPIO MARIO PAVLOVIĆ
Inače, ovu inovativnu aplikaciju, kreirao je i osmislio Bjelovarčanin Mario Pavlović. Aplikaciju je, skupivši ranije iskustvo na sličnim poslovima, kreirao u svoje slobodno vrijeme.
-Odlučio sam zbog ove epidemiološke situacije izraditi svoju aplikaciju koja bi mogla pomoći OPG-ovima s prodajom, ali i kupcima osigurati domaće proizvode. Ideja je između ostalog da ne čekate u redu već iz udobnosti i sigurnosti svog doma naručite proizvode. Prvi moj partner u toj priči je Grad Bjelovar. Oni me podupiru kao poduzetnika, imaju već svoju tržnicu online – Bjelovar fresh, međutim, na moj prijedlog pristali su biti prvi grad u zemlji koji se pridružio na Landie platformu – pojašnjava kreator aplikacije Mario Pavlović dodavši kako je cilj najprije napraviti bazu OPG-ovaca u Bjelovaru, a potom ići na ostatak zemlje. Sporazum o suradnji je friško potpisan, a predmet sporazuma je partnerstvo. Pavlović ima naredne dvije godine obvezu redovito ažurirati aplikaciju koja bi uvelike mogla pomoći kako kupcima, tako i svim OPG-ovima.
FOTO: USTUPIO MARIO PAVLOVIĆ
-Bilo koja tržnica, od e-placa, pa do Bjelovarske tržnice, Zagrebačke, Varaždinske…., apsolutno nijedna nije mobilna aplikacija i nijedna nema razvijen sustav dostave i naručivanja. Ovo je prva takva i nadam se da će postati veliki hit – iskren je mladi inovator koji i dalje namjerava unapređivati ovaj sustav. Od ove suradnje, nada se mladi poduzetnik svi će imati koristi. On kao inovator kojeg Grad Bjelovar podržava, Grad jer se prvi u Hrvatskoj spominje u probijanju novog trenda na tržište, ali ono najvažnije – kupci i vlasnici OPG-ova koji će imati znatno poboljšan način komunikacije. Trenutno traje faza prikupljanja OPG-ova, kako bi u trenutku izlaska nove aplikacije baza bila obogaćena sa što više različitih proizvoda.

Aplikaciju Landie možete preuzeti ovdje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!