PRIPREME ZA MATURU Trenutno najranjivija skupina školaraca u velikim je brigama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Situacija oko koronavirusa teško je pala svim školarcima, a možda najteže maturantima koji se trenutno nalaze u razdoblju donošenja važnih odluka. Još uvijek postoji velika neizvjesnost hoće li se državna matura uopće i održati, a sreća u nesreći je što nam je digitalno doba omogućilo da barem pripreme za maturu koliko toliko budu omogućene. Pripreme su u punom jeku i u daruvarskoj Gimnaziji.
– U našoj školi smo nastojali održati kako nastavu i pripreme za maturu u modelu koji nam omogućava ova nastava na daljinu. Radimo na Teamsu i OneNoteu. Isto tako, napravili smo virtualne učionice i za pripreme za maturu gdje se mogu održavati pripreme za hrvatski jezik, engleski jezik, matematika i fizika – kaže Romana Herout, ravnateljica daruvarske Gimnazije.
Romana Herout
U posebnu virtualnu učionicu dodani su svi maturanti. Tim putem nastavnici im dodjeljuju zadatke, a svi zajedno tako mogu i raspravljati o mogućoj problematici koja im stane na put – baš kao što bi to činili i u redovnoj nastavi. No, ovu možda trenutno najranjiviju skupinu školaraca itekako brine novonastala situacija.
– Moram reći da koliko sve ovo brine nas, toliko brine i njih zaato što ne znaju što će biti, a neizvjesnost je ponekad gora i od nekih izvjesnih situacija koje su možda teške. Uz sve to, još nisu svi ni odlučili što bi upisali, što je dodatan uteg u njihovim razmišljanjima, a tu je još i gradivo drugog polugodišta koje se još uvijek odvija – rekla je Herout.
Ravnateljica kaže da se upravo zato svojim učenicima trude što više olakšati kako bi ovaj period prebrodili što je bolje moguće. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!