SPAJANJE LOKALNIH UPRAVA Potrebno više odluka i odobrenja pa bi provedba mogla potrajati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Posljednjih se dana puno govori o spajanju pojedinih lokalnih samouprava kako bi se olakšao i smanjio broj izdavanja propusnica. To bi puno značilo žiteljima manjih općina koje u svojim središtima nemaju primjerice benzinsku crpku, trgovinu dječjom opremom ili poljoapoteku. Tako je, među ostalima, pokrenuta inicijatica da se Bjelovar administrativno „udruži“ sa osam općina s područja nekadašnje Općine Bjelovar. Međutim, još će se neko vrijeme morat pričekati s tim.

-Epidemiologinja s kojom smo se konzultirali oko te ideje nije bila za njezinu provedbu jer bližio se Uskrs, uz koji dolaze i velika druženja. Zato se bojala ishoda, a mi smo se s njom složili – kaže Bastijančić Erjavec, načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara..

Budući da predsjedničko tijelo stožera mora donijeti odluku o spajanju, Bastijančić Erjavec odluku namjerava uputiti na bjelovarsko Gradsko vijeće kako bi vijećnici mogli „amenovati“ spomenutu odluku i sudjelovati u neposrednom potpisivanju ugovora. No, proceduri tu nije kraj.

– Prijedlog i sporazumi između načelnika i gradonačelnika upućuju se na Županijski stožer koji zatim može odobriti ili ne odobriti prijedlog. Ako Županijski stožer odobri prijedlog, onda se on šalje na veću distancu, odnosno na Nacionalni stožer – rekla je  Bastijančić Erjavec.

Gradsko vijeće trebalo bi biti održano oko 20. travnja, tako da je evidentno da spajanje, ako i bude potvrđeno, neće uslijediti tako brzo. Bastijančić Erjavec potvrdila je da su čelnici svih okolnih Općina zainteresirani za takvu ideju koji bi njihovim žiteljima puno značila u svakodnevnom funkcioniranju. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!