NOVA DONACIJA Zdravstvenim djelatnicima uručene nove maske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Opća bolnica Bjelovar i Dom zdravlja BBŽ danas su dobili novi set zaštitnih maski za disanje tipa FFP2. Župan Damir Bajs maske je uručio ravnatelju Opće bolnice Bjelovar Alliju Allouchu i ravnateljici Doma zdravlja BBŽ Ljubici Čaić. Zaštitna oprema namijenjena je zdravstvenim djelatnicima koji se nalaze na prvoj crti borbe protiv koronavirusa. Najveći problem od početka je nabava zaštitne opreme, a posebno zaštitnih maski s filterima FFP2 i FFP3, koje su se tek nedavno i pojavile na našem tržištu.
– Još uvijek je djelomični problem zaštitna oprema, nemamo je dovoljno. Na naš zahtjev tek su sada počele stizati značajnije količine zaštitne opreme koje se dodjeljuju isključivo onima koji operativno rade u borbi protiv koronavirusa. Konačno su se na tržištu pojavile i maske koje imaju visoki stupanj zaštite. Stožer civilne zaštite dao je nalog Bjelovarsko-bilogorskoj županiji da iste i nabavi – rekao je župan Damir Bajs.
Župan dodaje kako je iz županijskog proračuna za zaštitne maske izdvojeno 120 tisuća kuna, a nabavljeno ih je 2000. One sada dolaze postupno, a samo je danas podijeljeno 850 maski, 500 za Opću bolnicu Bjelovar te 150 za Dom zdravlja. Nakon njih na red dolazi i hitna pomoć te druge službe kojima su maske potrebne.
-Jako smo zahvalni na donaciji maski koje su zaista važne za uzimanje briseva koji će se raditi u našim ambulantama. One će itekako zaštiti naše djelatnike od proboja koronavirusa – rekla je ravnateljica Doma zdravlja, Ljubica Čaić.
Treba napomenuti i kako se radi o jednokratnim maskama koje se nakon jednog korištenja bacaju. (D. Aleksić)a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!