UDRUGE NA ČEKANJU Zbog krize, morat će se strpjeti za novac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvarske udruge i ove su godine trebale dobiti financijsku potporu od Grada, no zbog situacije oko koronavirusa ta se odluka trenutno morala staviti na stranu. Nekim udrugama ova je odluka pala teže, a nekima lakše jer iznosi i planirane djelatnosti razlikuju se. Tako je Sportskoj zajednici Grada Daruvara odobren iznos od 950 tisuća kuna za program javnih potreba u sportu.
-U skladu s trenutnom situacijom, u sklopu koje je rad klubova stopiran od 15. ožujka, oni koji nisu dobili, dobit će još pola rate za treći mjesec. Sve ostalo što će ići u narednom razdoblju i bit će to uglavnom sredstva za održavanje hladnog pogona – kaže Miroslav Lončar, tajnik Sportske zajednice.
Tako će Grad novčana sredstva osigurati za klubove koji imaju zaposlenike, za djelatnike gradske sportske dvorane te za tajnika sportske zajednice. Na sva ostala sredstva, kaže Lončar, klubovi trenutno ne mogu računati jer nema nikakvih aktivnosti, a natjecanja su obustavljena.
U nešto jednostavnijoj situaciji nalazi se Harmonikaški centar Daruvar kojem je Grad osigurao 10 tisuća kuna za 11. hrvatsko natjecanje za harmoniku. No, kako kaže predsjednica udruge Marija Plentaj, njihovo je natjecanje odgodivo, a mala je vjerojatnost da će se u svibnju uopće i održati.
– Razumijemo novonastalu situaciju i ona nas neće pogoditi. Novci nam neće toliko nedostajati jer cijela godina će ionako sada otići, preskočit ćemo ju, a projekt ćemo realizirati sljedeće. Radi se o specifičnom projektu, natjecanju koje se održava jednom godišnje i odgodivo je, a nama se nije problem prilagoditi – rekla je Plentaj.
Svim udrugama kao i njihovim projektima ostaje čekati daljnji razvoj krizne situacije za koju se svi nadaju da će što prije završiti. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!