DOBRE VIJESTI Peti dan bez oboljelih od koronavirusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Tako je već peti dan za redom u županiji isti broj zaraženih. Podsjetimo, na području Bjelovarsko-bilogorske županije dosad je potvrđeno 10 oboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je četvero izliječeno. U samoizolaciji na području županije trenutno se nalazi 379 osoba, a ukupno je zabilježeno 38 slučajeva kršenja samoizolacije.
Na prijedlog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o ukidanju e-propusnica za područje Bjelovarsko – bilogorske županije. To znači da se građani Bjelovarsko-bilogorske županije slobodno mogu kretati na području cijele županije bez e-propusnica. Rezultat je to povoljne epidemiološke situacije u županiji koja je među četiri županije u Hrvatskoj s najmanjim brojem oboljelih od koronavirusa.
-Moram naglasiti da ta Odluka omogućuje i našim gospodarstvenicima, obrtnicima, ali posebice našim poljoprivrednicima da lakše obavljaju svoje redovite poslove. To nipošto ne znači da se može olako shvatiti ono što je pred nama. Treba biti discipliniran i dalje. Pozivam naše građane da poštivaju preporuke vezane uz koronavirus, zabranu izlaska ako ste u samoizolaciji i naravno u slučaju uobičajenih aktivnosti držite se socijalne distance, radite na tome da zaštitite sebe i svoje obitelji- ističe župan Damir Bajs.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!