ENERGETSKA OBNOVA Napreduju dva projekta u Lovrakovom kraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Na području općine Veliki Grđevac u tijeku je energetska obnova školsko-sportske dvorane OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu te Područne škole u Donjoj Kovačici. Radovi su ukupno vrijedni četiri milijuna kuna, a uključuju izolaciju vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite, rekonstrukciju sustava grijanja te izmjenu vanjske stolarije. Gradilišta su obišli zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić, načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić, ravnateljica OŠ Mate Lovraka Marina Balen te vlasnik Građevinskog obrta „Lagundžić“ Grubišno Polje Marijo Lagundžić.

– Među 15 aktivnih investicija u našoj županiji, dva su projekta Bjelovarsko-bilogorske županije na području općine Veliki Grđevac. Ova škola fantastično izgleda, jako je lijepa, jako je lijepo obnovljena i bit će na ponos županije i naših građana – rekao je zamjenik župana Neven Alić.

Radovima koji, neovisno o krizi, i dalje idu istim tempom, zadovoljna je i ravnateljica OŠ Mate Lovraka Marina Balen.

– Stvaramo uvjete 21. stoljeća i zato obnova puno znači učenicima i nastavnicima. Imamo jako dobro opremljene škole, sada će one biti energetski obnovljene, a tu su i dodatna unutarnja ulaganja tako da se škole cjelovito obnavljaju – rekla je Balen.

Obnova škola puno znači i mještanima Velikog Grđevca.

– U našim selima obnovljene škole za mještane predstavljaju veliki značaj. Djeca imaju gdje ići u školu, mladi ljudi ne odlaze, a odlučili se ostati upravo zbog ovakvih investicija – kaže načelnik Općine Tomislav Pavlečić.

Da radovi teku bez ikakvih poteškoća, potvrdio je i izvođač radova Marijo Lagundžić, rekavši da je zbog krize postojao mali zastoj od 15 dana postojao, no stanje se normaliziralo, a investicija će biti gotova minimalno dva mjeseca prije ugovorenog roka. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!