NOVI ŽUPANIJSKI PROJEKTI Prilika za privrednike i obrtnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan je radni sastanak sa županijskim gospodarstvenicima i obrtnicima iz građevinskog sektora. Predstavljen im je novi set projekata, točnije županijskih investicija za koje će uskoro biti raspisani i natječaji za izvođače radova. Radi se o 15 projekata vrijednih 110 milijuna kuna u koje se ubrajaju izgradnja nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru te europski projekti energetske obnove škola na području županije.

– Ovoga trenutka građevinski sektor je jedan od najpogođenijih. Mnogi poslovi su otkazani, posebice na Jadranu, ali i privatne investicije na području naše županije. Shodno tome, u dogovoru s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, one koji su zainteresirani, uputili smo u natječaje koji će tek ići, tako da se mogu pripremiti, i naravno, ako budu najpovoljniji, možda na tim javnim natječajima i dobiju te poslove – rekao je župan Damir Bajs.

Svoja razmišljanja o planiram pothvatima županije podijelio je i Ivan Marković, vlasnik obrta za graditeljstvo Grad-IM iz Gornje Ploščice.

– Pozitivno je razmišljanje Bjelovarsko-bilogorske županije da pojača investicije u ovo vrijeme, što će se pozitivno odraziti i na gospodarstvo, prvenstveno na građevinski sektor. Što se trenutne situacije tiče, pojedini poslovi se odgađaju tako da je ovo što Bjelovarsko-bilogorska županija čini pozitivno i omogućit će da ne ostajemo u praznom hodu – ističe Marković.

U praznom hodu tako ne bi trebao ostati cijeli novi set projekata kojima županija, u ovim kriznim vremenima, nastoji pomoći svojim gospodarstvenicima i obrtnicima. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!