DOBRE VIJESTI Osigurali žiteljima mjere pomoći tijekom koronakrize

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Pandemija koronavirusa u većini je krajeva promijenila životne navike i primorala nas sve na odgodu već uobičajenih događanja za ovaj dio godine. Ozana Dokuš koja je u Općini Ivanska na stručnom osposobljavanju, pojašnjava čega su se žitelji Ivanske ove godine morali odreći.
– Zbog pandemije koronavirusa odgođene su aktivnosti poput izložbe kolača povodom Uskrsa, obilježavanje dana Đure Sudete te sva javna druženja do 31. svibnja 2020. godine – kaže Dokuš.
Dobre vijesti su da su roditelji tokom trajanja ove krize oslobođeni plaćanja vrtića, a cijenu vrtića Općina Ivanska i dalje sufinancira u iznosu od 70 posto. Općina, kako bi olakšala krizne mjesece svojim žiteljima, podmetnula je svoja leđa u još nekim davanjima.
– Općina Ivanska također snosi troškove odvoza smeća za sva kućanstva i pravne osobe za mjesec travanj. Uz Općinu Ivanska, ni Komunalno poduzeće Ivankom neće slati opomene i ovrhe te do daljnjeg odgađa slanje novih uplatnica za komunalnu naknadu za prvih šest mjeseci – rekla je Dokuš.
Bez obzira na pandemiju, i dalje se realiziraju započeti projekti i radi se na razvoju Općine u svim segmentima, poručuje Dokuš. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!