REDOVAN RAD U bolnici su u tijeku pripreme za idući tjedan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije kroz redovnu koordinaciju raspravljao je o epidemiološkoj slici županije, ali i o tijeku provođenja odluka Stožera civilne zaštite RH i mjera Vlade RH za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.
Zamjenica načelnika Stožera Melita Ivančić podnijela je izvješće o mjerama koje provode općinski i gradski stožeri civilne zaštite, a koje su svakog dana dužni dostaviti Županijskom centru 112. Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako ustanove funkcioniraju u skladu s protokolima i bez poteškoća.
Ravnatelj OB „Dr. Tomislav Bardek“ izvijestio je članove Stožera kako je u tijeku preseljenje postojećeg COVID-19 odjela u prostor novog paviljona dnevne bolnice u kojem će se organizirati COVID- 19 odjel u kojem će se zbrinjavati svi pozitivni i sumnjivi pacijenti na koronavirus, čije će kliničko stanje zahtijevati hospitalizaciju. Time će se, napomenuo je ravnatelj Mato Devčić, centralna zgrada bolnice i svi odjeli nakon što Ministarstvo zdravstva da službenu uputu, od idućeg tjedna vratiti u normalnu funkciju i biti spremni za redovan rad i zbrinjavanje pacijenata.
Epidemiološka situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je stabilna te se uz pomoć stručnog Tima za nadzor, kojeg je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja provođenje svih potrebnih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19. Na prijedlog stručnog Tima Stožer je donio i nalog za upućivanjem medicinskog osoblja OB „Dr. Tomislav Bardek“ u koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe kako bi se u ovim izvanrednim okolnostima pružila dodatna kadrovska i stručna pomoć u provedbi mjera sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19.
Isto tako na koordinaciji je raspravljeno o zamolbi Doma za starije i nemoćne za omogućavanjem organizirane i kontrolirane šetnje za korisnike stanarskog djela unutar okvira Doma koji su tijekom proteklog vremena svi testirani i s negativnim nalazima na koronavirus. S obzirom da Stožer smatra kako se štićenicima radi psihofizičkog zdravlja treba omogućiti taj vid aktivnosti usklađen sa epidemiološkim mjerama zdravstvene zaštite, trenutno se provode konzultacije s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo te Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nakon čega će se donijeti odluka o zamolbi.
Što se tiče kontrola e-propusnica i poštivanja izrečenih mjera samoizolacije, policijski službenici su tijekom posljednja 24 sata zatekli šest osoba bez valjane propusnice te nisu zabilježili niti jedno kršenje mjere samoizolacije. PU Koprivničko-križevačka i operativne snage civilne zaštite tijekom vikenda će vršiti pojačan nadzor svih javnih površina i prostora.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!