MOTO BUDNICA Zahvaljujući 60-ak sudionika održana jubilarna, stota manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ako ste mislili da je neće biti, prevarili ste se. Mnoge Bjelovarčane jutros je probudio gromoglasan zvuk motora i njihovih vozača koji su ostali vjerni običaju i tradiciji dugoj točno stotinu godina. No, budući da su ove godine na snazi posebne mjere, a ona tradicionalna Moto budnica s okupljanjem i druženjem je zabranjena – sve je nekako izgledalo drugačije, možda kao u začecima ovog događanja. Kako je to izgledalo rano jutros na ulicama grada Bjelovara otkriva Maja Barbir iz Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske.
FOTO: ŠTEFAN BRAJKOVIĆ
-Iskoristila bih priliku i ovog jutra svima bih čestitala u ime djelatnika naše PU, ali i u svoje osobno ime Međunarodni praznika rada. Ono što mogu reći jest da PU bjelovarsko – bilogorska zahvaljuje svi motoristima i mopedistima koji su jutros bili disciplinirani, tehnički ispravni i registrirani. Svi sudionici koji su evo na pomačlo drugačiji način jutros obilježavali moto budnicu imali su kacige – istaknula je Barbir i dodala da su time veoma ponosni jer su se sva pravila poštivala.

-Moto budnica protekla je mirno i bez činjenja prekršaja. Sukladno procjenama policijskih djelatnika na terenu, 60-ak zaljubljenika u motocikle i mopede prošlo je ove godine užim dijelom grada Bjelovara. I to Trgom Eugena Kvaternika, Trgom Hrvatskih branitelja, ulicama Marije Jurić Zagorke, Andrije Hebranga, kao što sam već naglasila disciplinirano i odgovorno – istaknula je Barbir. Tutnjava i grmljavina iz auspuha motora, vrlo vjerojatno nikoganije naljutila. Naprotiv, Bjelovarčani su sretni što imaju posebnu manifestaciju, jedinstvenu u Hrvatskoj, ali i svijetu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!