BEZ NOVIH SLUČAJEVA Stožer ima poruku uoči novog popuštanja mjera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez zabilježenih novih slučajeva oboljelih od COVIDA 19, i to sada već osamnaesti dan za redom, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Od početka pandemije na području županije je zaraženo deset osoba, od kojih je sedmero ozdravilo.

U samoizolaciji su 752 osobe, a u posljednja 24 sata policija je zabilježila jedno kršenje mjere samoizolacije, što je ukupno 51 do sada. Od početka pandemije policija je 3544 puta izvršila kontrolu poštivanja mjera samoizolacije .

-Sutra kreće druga faza popuštanja mjera u Republici Hrvatskoj što znači da svoja vrata otvaraju svi poslovni subjekti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima poput frizera ili pak salona za masažu. Otvara se i javni zdravstveni sustav, kao i privatni zdravstveni sustav uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. Molimo građane da se ponašaju odgovorno, poštujući sve naputke Stožera te da se ne opuštaju već vode računa da je virus još uvijek aktivan i da će svojim odgovornim ponašanjem učiniti da se ne širi među stanovništvom. Samo odgovornim ponašanjem i prevencijom možemo zaustaviti širenje koronavirusa i dalje biti jedna od županija s najmanje zaraženih u Hrvatskoj – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!