NOVA PRAVILA Evo tko od sutra smije u bolnicu i kako će biti organiziran rad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je za sutra najavljena reaktivacija zdravstvenog sustava te početak ponovnog provođenja pregleda i zahvata koji su posljednjih tjedana zbog korona krize bili na čekanju, pacijenti i dalje ne smiju samoinicijativno dolaziti u bjelovarsku bolnicu. Osim, dakako, u hitnim slučajevima, isključivo u za to predviđene službe. Potvrdio je to na današnjoj konferenciji za medije ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch.

-Od sutra se postepeno vraćamo u normalan ritam. Revidirat ćemo liste čekanja, a s pacijentima ćemo, u suradnji s primarnom zdravstvenom zaštitom, biti u kontaktu telefonskim i putem mailova. Nastojat ćemo što prije nadoknaditi zaostatke nastale tijekom ovih tjedana, no u ovom je trenutku nemoguće procijeniti koliko će nam vremena biti potrebno za to – kaže dr. Allouch.

No, kako bi posao biti učinkovitiji, u bolnici će se raditi u dvije smjene, a radne će biti i subote. Konkretno, tijekom tjedna će se pregledi i operacije obavljati od 7 do 21 sat, a subotom od 7 do 12 sati. I dalje će se u bolnicu moći ući samo na jedan ulaz, na staru portu.

-Djelatnici na ulazu u bolnicu dobit će dan ranije popis pacijenata koji su naručeni za određene preglede i samo će oni smjeti ući u krug bolnice – tumači dr. Allouch.

Dobra vijest je i da se bolnički odjel urologije, koji je od početka krize služio kao mjesto za opservaciju pacijenata potencijalno zaraženih Covidom-19, od sutra vraća u svoju prvobitnu funkciju. Opservacija pacijenata na koronavirus obavljat će se u ispražnjenom prostoru za transfuziju i patronažnu službu, dok Ortopedija i dalje ostaje odjel za izolaciju pacijenata zaraženih koronavirusom. Ondje se trenutno nalazi jedna pacijentica, od ukupno troje trenutno zaraženih koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Na dosadašnjem angažmanu zaposlenima u Općoj bolnici Bjelovar i drugim zdravstvenim djelatnicima zahvalio je župan Damir Bajs. Zahvaljujući njihovom zalaganju te disciplini građana, Bjelovarsko-bilogorska županija je jedna od županija s najmanjim brojem zaraženih koronavirusom, a do sada nije zaražen niti jedan zdravstveni djelatnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!