REDOVNI SASTANAK Raspravljali o trećoj fazi popuštanja mjera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je bilo riječi o drugoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, koja je počela danas, a kojom je predviđeno postupno reaktiviranje rada javnog i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. Govorilo se i o početku rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima poput frizera, brijača, salona za masažu.
Bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u županiji. Već 19 dana nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom COVID 19. Ukupno je do sada bilo 10 zaraženih osoba u županiji, a sedam osoba je ozdravilo.
Na sjednici je župan Damir Bajs istaknuo kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, do sada, niti jedan zdravstveni djelatnik nije obolio od koronavirusa te da, s početkom rada zdravstvenog sustava u punom opsegu, moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi tako bilo i dalje.
Dr. Vesna Grgić iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite još je jednom napomenula da popuštanje mjera ne znači da je virus nestao te da se i dalje svi zajedno moramo nastaviti pridržavati svih propisanih preporuka jer samo na taj način možemo očuvati zdravlje svih nas.
Također, na sjednici je bilo riječi i o trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera koja će uslijediti 11.svibnja, a kojom će se omogućiti rad vrtića i razredne nastave od 1. do 4. razreda.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!