DANI JAGODA I TREŠANJA Grad voćarima osigurao besplatne kućice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Boje i mirisi slasnog, domaćeg voća će građane od ovog vikenda mamiti na bjelovarskom korzu. U subotu u devet sati počinju Dani jagoda i trešanja, nova bjelovarska manifestacija kojom se želi pomoći lokalnim voćarima, ističe zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.

– Svjesni smo da se poljoprivrednici nalaze u problemu i da teško plasiraju svoje proizvode. Radi se o sezonskom voću i poljoprivrednici koji ga uzgajaju, imali su još i dodatnih problema uzrokovanih mrazom. Zato smo im prema dogovoru odlučili izaći u susret – kaže Brajdić.
Igor Brajdić
Stoga će voćari kućice za korištenje dobiti besplatno.
– Kućice će naravno biti besplatne jer radi se o javnoj površini i stvarno ne bi bilo u redu poljoprivrednicima naplaćivati, kako ja to volim reći, komad betona. Tako da je to potpuno gratis – ističe Brajdić.
Pri tome će se na Danima jagoda i trešanja pridržavati svih epidemioloških mjera, pa će kućice kojih neće biti više od četiri biti razmještene po cijelom korzu na dovoljnom razmaku. Voće će se prodavati svakog dana, a nakon jagoda i trešanja na isti će se način prodavati maline, breskve i marelice lokalnih proizvođača. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!