NEMAJU DOBRE VIJESTI Virus se probio na intenzivnu, dvije osobe preminule

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Ne stižu dobre vijesti od koprivničko – križevačkog Stožera civilne zaštite. Kako su izvijestili, u protekla 24 sata imaju jednu novozaraženu osobu, dok su dvije osobe iz koprivničkog Doma za starije preminule. Tako je ukupno sedmero žrtava od koronavirusa u toj županiji, dok ih je 72 ukupno oboljelih.
-Jedan od pacijenata, 37-godišnjak, zbog pogoršanja stanja, dugogodišnji kronični pacijent, 4, svibnja morao je biti preseljen u jedinicu intenzivnog liječenja. U čekanju nalaza došla je obavijest da se nalaz mora ponoviti. Liječnica je to pogrešno razumjela i donijela odluku da je pacijent negativan te da se zbog teške bakterijske upale pluća prebaci u jedinicu intenzivnog liječenja. U poslijepodnevnim satima u utorak stigao je nalaz da je pozitivan i da se jedan liječnik i četiri sestre stave zbog toga u izolaciju – pojasnio je Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice na koji način se koronavirus tokom ovog tjedna probio na odjel koprivničke intenzivne njege.
FOTO: KKŽ
Stožer je također izvijestio da je pacijent zbrinut u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti, ali i da liječnik i četiri medicinske sestre nisu koristile zaštitnu opremu, već je došlo do pogreške u protokolu.
-Cijelo krilo intenzivnog odjela temeljito je dezinficirano i opet otvoreno. Dakle, odjel neće biti zatvoren. Na žalost, ovakvi propusti se mogu događati – priznaje dr. Devčić.
Pacijent koji je sa zarazom ušao na odjel intenzivne stigao je s područja Đurđevca na kojem dosad nije bilo zabilježenih slučajeva oboljenja.
U Koprivničko – križevačkoj županiji dosad je umrlo sedmero osoba. Od toga su šestero preminulih korisnici Doma. Ukupno je u toj ustanovu obolio 41 štićenik.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!