NIKAD BRŽI Općina osigurala deset točaka besplatnog interneta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Zahvaljujući europskom novcu i općinskoj brzini i uspješnosti od sada besplatno mogu surfati Velikopisaničani. Velika Pisanica je kroz europsku inicijativu WiFi4EU osigurala deset pristupnih točaka besplatnog i neograničenog bežičnog interneta. Pristupne su točke odabrane prema tome koliko je gdje takva usluga potrebna, kaže načelnik Fredi Pali.
Fredi Pali, načelnik Velike Pisanice
– Cilj nam je pojačati internetsku vezu kod samog centra, ali i u određenim lokacijama poput Centra udruga i domova, gdje internet nije bio dobar, a treba biti jer se tamo znaju održavati manifestacije za koje je dobra internetska povezanost važna – rekao je Pali.
Pristupne točke su između ostalog tako postavljene kod velikopisaničke sportske dvorane, Međugeneracijskog centra, ali i društvenih domova u Ribnjačkoj i Babincu. Velika Pisanica je za to dobila vaučer od 15 tisuća eura, ali je dio novca morala osigurati i sama.
– U smislu samog postavljanja i servisiranja morat ćemo kroz iduće godine iz proračuna izdvojiti određeni iznos novaca – kaže Pali.
Za postavljanje je tako općina izdvojila tridesetak tisuća kuna, a u sljedećim će godinama podmirivati servisiranje. No, za brži pristup internetu treba, smatra Pali, posegnuti u proračun. Besplatnom internetu se najviše vesele mladi stanovnici, a općina sve poziva da surfaju koliko ih volja. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!