BUNA PET ŽUPANA Traže poništenje odluke o povratku u školske klupe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VARAŽDIN/KOPRIVNICA/BJELOVAR – Petorica župana sjeverne i središnje Hrvatske pozvali su Vladu i Ministarstvo obrazovanja da promijene odluku o početku nastave 11. svibnja, jer, kako izvještava N1, za povratak u školu izjasnilo se samo od 0,7 do 3,8 posto učenika nižih razreda u njihovim županijama.
Na konferenciji za novinare u Županijskoj palači u Varaždinu izjave su dali varaždinski župan Radimir Čačić, bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs, međimurski Matija Posavec i krapinsko-zagorski Željko Kolar.
Čačić je za svog kolegu, koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, rekao kako dijeli njihovo stajalište da povratak učenika nižih razreda u osnovne škole zbog koronavirusa treba odgoditi.
Kazao je kako je neozbiljno prebacivati odgovornost na učenike i njihove roditelje u trenutku zdravstvene krize. A od 99 posto anketiranih roditelja u Varaždinskoj županiji, njih tek 1,16 posto namjeravaju svoju djecu poslati u škole. Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs pojasnio je kako mjera vraćanja u škole nije naišla na odobravanje roditelja.
Koprivničko-križevački župan Darko Koren
-Od 20-ak škola u njih 15 neće krenuti nijedan učenik, a u preostalih šest krenulo bi od jednog na više – istaknuo je Bajs.
Krapinsko zagorski župan Željko Kolar smatra da bi Ministarstvo trebalo priznati pogrešku i poništiti odluku povratka u škole.
-Od 33 škole na 4705 učenika samo 30 učenika trebalo bi ići u školu, što je 0,72 posto – zaključio je Kolar.
Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija javnim je priopćenjem koje smo prenijeli ovdje preporučila učenicima da i dalje prate nastavu na daljinu.

Vlastitim istraživanjem i kontaktiranjem ravnatelja bjelovarskih osnovnih škola, vidi se da je interes za povratkom djece u školske klupe neznatan. Članak možete pročitati ovdje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!