POMAMA ZA JAGODAMA Bjelovarčani su za domaće voće čekali u redu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nova bjelovarska manifestacija Dani jagoda i trešanja se barem prvog dana pokazala punim pogotkom jer su građani za jagodama lokalnih proizvođača stajali u redu, a kolika je bila navala dovoljno govori to što je prva “tura” tog slasnog voća prodana za manje od sat vremena, pa je morala biti dostavljena nova količina. To je nastavak prodajno dobre sezone, kaže rovišćanski proizvođač Ante Franjić.
-Ove sezone je potražnja jako velika, ali zbog dva, tri mraza koja su nas pogodili ćemo imati možda i upola manji urod – kaže Franjić.
Sezona će, nada se Franjić, trajati do polovine lipnja s obzirom na to da jagode iz otvorene proizvodnje još nisu ni počele, a ona barem sada ostavlja gorko-sladak okus. Gorak zbog mraza, sladak zbog potražnje. Slatke su i jagode na čiju kvalitetu mraz nije utjecao, a u slađi dio ulazi i to što sada nema problema s radnom snagom,
-S radnicima ove godine nema problema jer sezona nije krenula na moru, pa nam se dosta ljudi javilo jer su ostali kod kuće. Nemamo problema s radnicima – kaže rovišćanski voćar.
Dobra je to vijest i jer je Franjićima tako lakše prodavati jagode. Osim dostave prodaju ih na bjelovarskoj tržnici, na križevačkim danima jagoda te na bjelovarskom korzu na Danu jagoda i trešanja. Ljubitelji jagoda se mogu veseliti tome što unatoč mrazu koji je prepolovio proizvodnju, Franjići cijenu nisu digli.
-Mjerica od pola kilograma je 15 kuna. U Zagrebu i okolici su jagode i skuplje, ali mi nismo dizali cijenu i ako ostane takva do kraja sezone bit ćemo zadovoljni – ističe Franjić.

Na korzu u Bjelovaru će jagode prodavati svakog dana, a uskoro će se jagodama pridružiti trešnje lokalnih proizvođača te ostalo sezonsko voće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!