NOVO POPUŠTANJE MJERA U škole će tek 86 učenika od njih 2710

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 25. dan zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer su testirane dvije osobe, jedan nalaz je negativan, a za drugi se rezultat očekuje tijekom dana.
Ukupno je do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo zaraženo 10 osoba, a devet njih je ozdravilo što znači da je u županiji i dalje samo jedna osoba zaražena koronavirusom.
U samoizolaciji je na području županije 420 osoba. Niti jučer nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a policija je do sada provela i 3870 kontrola provođenja mjera samoizolacije.
Sutra, 11.svibnja, počinje treća faza popuštanja mjera koja uključuje i rad predškolskih ustanova te razredne nastave od 1. do 4. razreda. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sutra će se u školske klupe vratiti 86 učenika od ukupno njih 2710 koliko ih pohađa niže razrede osnovnih škola kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.
Sa sutrašnjim danom otvaraju se i ugostiteljski objekti, trgovački centri, a između ostalog, uvode se međužupanijske prijevozne linije i linije domaćeg zračnog prijevoza.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!