KONAČNO Na police knjižara i knjižnica stigla ‘Rock strana bajke’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVARA – Nakon brojnih putešestvija kojima je kumovala i epidemija koronavirusa, iz tiska je konačno izašla ‘Rock strana bajke’ roman prvijenac bjelovarske arheologinje i kustosice u Gradskom muzeju Bjelovar Marijane Dragičević. Riječ je o zanimljivoj ljubavnoj priči s elementima krimića i povijesne legende.

-Roman je ljubavno-erotske tematike s bajkovitim detaljima, koje upotpunjuje glazbeni dio naziva poglavlja. Žanrovski ga zovem „garažnim romanom“ jer je unutra nekoliko žanrova, a lajtmotiv je glazba i književno nestandardni dijalozi. Nisam željela napisati klasični ljubavni roman jer mislim da kombinacija više žanrova obogaćuje radnju. Vidjet ćemo kako će se čitateljima svidjeti – otkrila nam je Marijana.

Roman je izdan u nakladi jedne izdavačke kuće iz Beograna, a od danas se konačno može kupiti i u Hrvatskoj. U Bjelovaru kod autorice osobno te u knjižati ‘Knjigica – Gdje priča počinje’, kao i u zagrebačkom ‘Rockmarku’. Posuditi se može i u Narodnoj knjižnici ‘Petar Preradović. Iako su zbog situacije s epidemijom sve planirane promocije do daljnjeg otkazane, autorica vjeruje kako će knjiga i bez njih pronaći put do čitatelja. Oni koji su roman do sada pročitali, kaže Marijana, imali su samo pozitivne kritike, a među takvima je i ugledni hrvatski književnik i akademik Goran Tribuson.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!