NOVA ULAGANJA Obnova vrijedna pola milijuna kuna za četiri učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Područna škola Obrovnica koja pripada bjelovarskoj Trećoj osnovnoj školi postaje veliko gradilište. Iako ova škola trenutno ima tek četiri mala polaznika, oni, kao i svi ostali žitelji naselja zaslužuju imati moderno uređenu i opremljenu školsku zgradu, potvrđuju iz Grada Bjelovara i ističu da svaki učenik, bez obzira gdje stanuje, mora imati isti standard.

-Ovaj ukupni projekt vrijednosti je 498 tisuća kuna, dakle gotovo pola milijun kuna. Grad će sveukupno sudjelovati u tom projektu sa 116 tisuća kuna i to je ono što stalno ponavljam. Jedna naša kuna – četiri, pet kuna u realizaciji – zadovoljan je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Inače, ostatak novca, gotovo 400 tisuća kuna, osigurat će Ministarstvo regionalnog razvoja i Fond za energetsku učinkovitost. Zgrada, na kojoj će radove izvoditi domaća tvrtka, bit će u potpunosti obnovljena, a Hrebak je istaknuo da im je zadatak u sljedećem razdoblju – unutrašnja obnova svih školskih zgrada.
Učiteljica Ivana Pavlečić
Koliko im je obnova škole nužna, istaknula je učiteljica Ivana Pavlečić koja u obrovničkoj školi radi pet godina, a pamti dane kada je škola imala i desetak učenika.
-Prvo kad se približite objekti i vidite fasadu u kakvom je stanju, jasno vam je da škola nužno treba obnovu. Ista je stvar i s prozorima. Zimi imamo velikih problema kako ugrijati učionice. Jedna od tih učionica je dvorana za vježbanje, a ona uopće nema radijator pa je vidljivo da nam te stvari otežavaju rad – iskrena je Pavlečić koja je zaključila da unatoč broju od tek četiri učenika, svatko od njih zaslužuje imati primjerene uvjete za školovanje, pa ih tim više obnova jako veseli.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!