OBNOVA DOMOVA Cilj im je stvoriti bolje uvjete za društveni život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Radnu atmosferu u Općini Hercegovac potvrđuju trenutni radovi na mjesnom domu u Ladislavu i Palešniku. Dugogodišnja obnova mjesnog doma u Ladislavu privodi se kraju, a u posljednjih osam do devet godina u radove je uloženo više od 700 tisuća kuna. Posljednja investicija vrijedna je nešto manje od 200 tisuća kuna dok cjelokupni projekt uključuje niz pojedinosti.
Načelnik Boro Bašljan
– Poslovi koji su se radili u mjesnom domu u Ladislavu su uređenje nadstrešnice na ulazu u dom, stepeništa na ulazu, sanacija sanitarnih čvorova i spuštanje stropa u velikoj sali te postavljanje toplinske izolacije prema stropu – otkriva načelnik Boro Bašljan.
Vrijednost obnove mjesnog doma u Palešniku iznosi nešto više od 500 tisuća kuna, a cilj je da oba doma dobiju bolju učinkovitiju svrhu nego što su je imali do sada, napominje Bašljan.
– Primjerice, u Palešniku do sanitarnih čvorova moglo se pristupiti jedino s vanjske strane doma. Sada su to neke stvari koje preuređujemo. Napravit ćemo pristup iznutra tako da se za lošije vrijeme sanitarni čvor jednostavno može koristiti i iznutra – kaže Bašljan.
FOTO Općina Hercegovac
Osim uređenja sanitarnog čvora, u Palešničkom domu plan je urediti veliku i malu pozornicu, parket i određene pregrade unutar samog doma. Uz to, potrebno je postaviti izolaciju prema stropu što znači da se strop spušta. Oba doma sufinancirana su novčanim iznosima Ministarstva regionalnog razvoja, no za većinski dio financija pobrinula se sama Općina. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!