GRADE VRTIĆ Općina s najvećim brojem djece veseli se novom objektu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Kako se mjere popuštaju, tako se i život vraća u normalu i na području Općine Đulovac, potvrdio nam je to načelnik Drago Hodak koji se nada da štete od koronakrize neće biti prevelike te da će uspjeti završiti sve projekte koje su ranije isplanirali i već započeli njihovu realizaciju. Jedan od njih svakako je i dječji vrtić-
-Mi trenutno gradimo vrtić i to nam je najveća investicija u općini teška sedam i pol milijuna kuna. Prva ploča je već gotova i radovi idu planiranim tempom. To nam je cilj ove godine završiti – poručio je načelnik Hodak.
Djeca predškolske dobi obveznu predškolu zasad provode u prostoru đulovačke osnovne škole, a svi roditelji koji moraju zbrinuti svoje mališane dok rade, to čine u daruvarskim vrtićima za što im pak Općina Đulovac sufinancira jedan dio troška.
-Želimo da kroz novu zgradu vrtića oformimo mješovitu skupinu i da se ona obavlja u Đulovcu, a naravno da bi zadržali i ovaj pojačan program predškole jer smatramo da je on dobar i za roditelje i djecu – smatra Hodak.
Načelnik Drago Hodak
Inače, Đulovački mališani imali su ranijih godina priliku pohađati vrtić u velebnoj zgradi Caritasa koja se nalazi u središtu Općine, no zbog neriješenih odnosa, taj objekt je napušten i već je nekoliko godina prepušten propadanju.
-Nažalost, tamo sada ničega nema, sve je zaraslo, a prema informacijama koje imam, pripremljen je projekt težan 15-ak milijuna kuna za rekonstrukciju i prilagodbu tog prostora u starački dom – otkriva Hodak.
Iz svega navedenog, Općini je cilj što prije završiti objekt dječjeg vrtića kako bi svim vrtićarcima omogućili boravak u svojoj općini, a predškolcima primjerene uvjete za ulazak u obrazovni sustav.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!