ZA ŽENE BBŽ Najavljen nastavak projekta od izuzetne važnosti za 420 ljudi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s uspješnim provođenjem europskih projekata vrijednih 700 milijuna kuna, a jedan u nizu je i projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“,  vrijedan 10,3 milijuna kuna. Riječ je o projektu koji je započeo 1. lipnja 2018. godine, a putem njega do radnog mjesta na dvije godine došlo je 70 nezaposlenih žena koje brinu o 350 korisnika, mahom starih i nemoćnih  osoba te osoba s invaliditetom.

U Županiji naglašavaju kako vode računa o sustavnoj brizi o starim i nemoćnim osobama. Prije ovo, Županija je sama financirala projekt „Pomoć u kući starim i nemoćnim“, a otvaranjem mogućnosti korištenja europskih sredstva provodio se i projekt „Pletenica života“, a danas projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“.

-Dvostruka je vrijednost tih projekata, jer s jedne strane do radnog mjesta dolaze dugotrajno nezaposlene žene, a s druge strane stari i nemoćni, jedna od najosjetljivijih skupina našeg društva, dobiva prijeko potrebnu pomoć. Jedno od obilježja naše županije je da imamo veliki broj osoba iznad 65 godina. Stanovništvo je to koje živi u urbanom i ruralnom dijelu. Bjelovarsko-bilogorska županija među prvima je dobila projekt u kojem radi 70 žena koje brinu o 350 korisnika. Ono što smo htjeli je jednostavno, da s jedne strane pomognemo ženama da se zaposle, da se mogu stručno usavršavati za niz zvanja i zanimanja, ali i ono što je najvažnije, da na taj način pružaju pomoć i skrb našoj populaciji starije dobi – poručuju iz Županije u kojoj smatraju kako je za ljude najbolje da ostanu živjeti u vlastitim kućanstvima gdje će, u trenutku kada ostanu sami, dobiti potporu na način da se jednom ili dvaput tjedno dođe k njima i da im se pomogne oko najvažnijih stvari. Ali, ono što je možda i najvažnije je da osjete socijalnu povezanost s društvom.

Budući kako se projekt bliži kraju održala se konferencija o istom, a Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je novi projekt na program „Zaželi“ – Program zapošljavanja žena – Faza 2 financiran iz Europskog socijalnog fonda. Na taj način nastavit će se sustavna briga o osjetljivim članovima našeg društva i prijeko potrebna pomoć našim sugrađanima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!