NOVA ULAGANJA Na pomolu energetske obnove u četiri škole “teške” više od 10 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ravnateljice osnovnih škola Grubišno Polje, Veliko Trojstvo, Đulovac i daruvarske Tehničke škole te bjelovarsko bilogorski župan Damir Bajs najavili su natječaje za novi set energetskih obnova na spomenutim školama. Natječaji koji će uskoro biti raspisani teški su ukupno 10,6 milijuna kuna. Valja reći kako i bez njih, s aktualnih 15-ak gradilišta, Županija je već sada najveći investitor u ovom dijelu zemlje.

-Mi kroz energetsku obnovu omogućavamo promjenu od temelja do krova, jedan novi standard za sve. Bolji standard za učenike i školarce, ali i za sve djelatnike škole – kazao je župan Damir Bajs pri najavi novih obnova u školstvu.
Snježana Šeliš, ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje
Ravnateljice svih škola koje će uskoro krenuti u projekt energetskih obnova zahvalile su Županiji na pomoći u svim pogledima, a ravnateljica Snježana Šeliš iz Grubišnog Polja istaknula je što je još važno znati:
-Zahvaljujem na financijskoj, moralnoj i savjetodavnoj podršci. Ona je zaista nama ravnateljima svakodnevno dostupna od strane našeg osnivača. Hvala što ste u prošloj i ovoj godini toliko uložili u naše zgrade da se možemo pohvaliti da će u škole na našem području u dvije godine biti uloženo 20 milijuna kuna – zadovoljna je Šeliš.
Sanja Vranješević, ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo
Dodajmo, nakon matične škole Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju i područne škole u Ivanovom Selu, sada je na red za obnovu došla škola u Velikim Zdencima. A u novom setu energetskih obnova našla se i područna škola u Šandrovcu koja je dio matične Osnovne škole Veliko Trojstvo.
-U područni odjel u Šandrovcu dugi niz godina nije se ništa ulagalo, a ova će energetska obnova značiti puno. Ne samo djeci, već i samim stanovnicima tog mjesta. Vrijednost investicije iznosi 1,1 milijun kuna, a učenici će dobiti uvjete kakve imaju i oni u većim mjestima i školama – kazala je ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo Sanja Vranješević dodavši kako je ova suradnja sa Županijom samo nastavak dobre dugogodišnje suradnje. Spomenimo, i sama matična škola u Velikom Trojstvu trenutno se nadograđuje te će uskoro dobiti nove učionice s pripadajućim kabinetima i blagavaonicom.
-Svojim primjerom Bjelovarsko – bilogorska županija itekako pokazuje da misli na budućnost naših najmlađih, njihovu sigurnost i kvalitetno obrazovanje – zaključila je Vranješević.
Iz Županije jasno poručuju kako se trenutnim i ovim planirani investicijama dolazi do pola milijarde kuna investicija koje će zasigurno pomoći obrtništvu, gospodarstvu i građevinarstvu koji su se našli u teškim vremenima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!