ODRŽAN ODBOR ZAJEDNICE ŽUPANIJA Bajs na stol stavio i problematiku javnog prijevoza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB/BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija na kojemu su bili i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i predstavnici Udruge hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoznika. Naime, na prijedlog župana Damira Bajsa i drugih na sjednicu Dnevnog reda Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija uvrštena je točka vezana uz javni linijski prijevoz i prometnu mrežu pri javnoj usluzi.

Korona kriza uzrokovala je velike probleme prijevozničkim tvrtkama, pa tako i najvećoj prijevozničkoj tvrtci u Hrvatskoj – Čazmatransu koji ima 860 zaposlenika. Situacija u toj tvrtci je trenutno neodrživa i ako država ništa ne poduzme u potpunosti će se ukinuti autobusni linijski prijevoz.
-Čazmatrans kao grupacija ima 700 autobusa, 110 autobusa nisu registrirali jer nemaju više sredstava za to, a trenutno posluju sa samo 25 posto kapaciteta. U rješavanje problema mora se krenuti odmah kako bi na jesen učenici imali prijevoz u školu, ali i ostali građani javnu uslugu prijevoza. Vrijeme je ključno ako želimo da hrvatski autoprijevoznici voze na hrvatskim cestama, a time naravno i Čazmatrans – istaknuo je Bajs.
Stoga su na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija najavljene daljnje aktivnosti kako bi se postigao dogovor između Hrvatske zajednice županija, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva financija u cilju sklapanja ugovora od strane države s prijevozničkim tvrtkama vezanim uz javne usluge linijskog prijevoza.
Župan Damir Bajs na sastanku u Zagrebu predao je i dopis Čazmatransa vezan uz postojeće probleme u toj tvrtci predstavniku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!