BAJSOV RED ZA PRIOPĆENJE Pohvalio se projektima u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nastavljaju se prepucavanja na relaciji Bajs-Hrebak. Vodstvo stranke Damir Bajs Nezavisna lista tako se priopćenjem osvrnulo na nedavne hvale HSLS-a na vlastiti račun te su odlučili istaknuti i neke svoje zasluge. Priopćenje prenosimo u nastavku.

DIZALICE NA ŽUPANIJSKIM PROJEKTIMA U GRADU BJELOVARU RADE PUNOM PAROM, A GRADSKE TEK OČEKUJEMO

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak je još prije koji mjesec govorio kako je bolje ostati bez saborskog mandata, nego nastaviti agoniju s HDZ-om, a onda se predomislio i stranačka tijela HSLS-a su ponovno potvrdila koaliciju s HDZ-om.

Obzirom da se radi o nekad drugoj stranci u Hrvatskoj HSLS-u time su se stekli uvjeti da se radi na zajedničkom predizbornom programu koji će uskoro prezentirati i gdje vjerujemo da će HDZ i HSLS uskladiti do sada postojeće razlike, jer ipak nije jednostavno jednoj demokršćanskoj opciji ujediniti se s jednom liberalnom opcijom, no vjerujemo da će u tome uspjeti.

No, možda usklađivanje programa je i gotovo, jer HSLS se može baviti i drugim stvarima, pa eto državni i županijski HSLS dan za danom šalju priopćenja vezana uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Uspoređuju projekte gradske vlasti i županijske vlasti, a koji su vezani uz grad Bjelovar i smatramo da ih treba uspoređivati i da treba pitati. Pa kad već prozivaju župana Damira Bajsa i predsjednika Damir Bajs Nezavisne liste da naznačimo:

  • završetak pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec čime je u prometnom smislu Bjelovar postao predgrađe Zagreba nedvojbeno je vezan uz Županiju
  • gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, tek treće takve u Republici Hrvatskoj, vezana je uz Županiju
  • početak gradnje nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru vezan je uz Županiju
  • Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar vezan je uz Županiju
  • završetak energetske obnove bolnice i stomatologije vezan je uz Županiju
  • energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar vezana je uz Županiju.

Međutim, uz sve navedeno Bjelovarsko-bilogorska županija provodi 44 projekta energetske obnove škola na području županije, u suradnji s Gradovima i Općinama, primjerice, gradi vrtić i dograđuje školu u Velikom Trojstvu ili pak dograđuje Češku osnovnu školu u gradu Daruvaru. O Centrima izvrsnosti ili zadržavanju i podupiranju dolaska novih liječnika i medicinskog osoblja i drugih projekata da ne pričamo.

Naravno, drago nam je da HSLS osluškuje želje građana, ali mi projekte provodimo. A u tom osluškivanju, a zadnja je godina mandata, vjerujemo da ćemo uskoro svjedočiti završetku projekata gradnje novog stadiona, dogradnji škole u Ždralovima, izgradnji Termi Bjelovar ili gradnji 6. Osnovne škole ili bar nečemu od toga.

Shodno tome, HSLS neka samo osluškuje, a mi provodimo najveće projekte u Republici Hrvatskoj, baš u gradu Bjelovaru.

A što se državnih izbora tiče s obećanjima, osluškivanjima i usklađivanjem izbornog programa ili bilo čime drugim, HSLS je ipak vještim izbornim pregovaranjem dobio mjesto na listi HDZ-a na trećem prolaznom mjestu, kao što je predsjednik stranke Dario Hrebak i ponosno izjavio, kao svoj najveći politički uspjeh.

Mario Preskočil,

politički tajnik Damir Bajs Nezavisna lista

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!