BAJS O HDZ-ovom PLANU ZA TURIZAM Nelogična i čudnovata ideja nekog humorista!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što su na jučerašnjoj sjednici Središnjeg odbora HDZ-a predstavljeni elementi stranačkog predizbornog programa, bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs osvrnuo se na dijelove HDZ-ovog programa koji se odnose na turizam.
FOTO: BBŽ
-Umjesto da slušaju one koji o tome najviše znaju, a to su turistički djelatnici i poduzetnici, država smišlja bizarne ideje koje nemaju veze sa stvarnošću. Brojni poduzetnici, udruge i udruženja OPG-ova u proteklom su razdoblju u više navrata predlagali konkretne mjere kojima bi se učinkovito pomoglo turističkom i poljoprivrednom sektoru. Najava državnog booking portala, koji bi trebao konkurirati postojećim komercijalnim servisima zvuči kao da ga je smislio neki humorist s manjkom ekonomskog obrazovanja. To je nelogična i čudnovata ideja koja bi proizvela goleme troškove bez ikakvog smislenog učinka na hrvatsko gospodarstvo i turizam, a zvuči kao primjer nedorađene ideje nacionalizacije jednog gospodarskog sektora – naveo je Bajs koji smatra da HDZ kao najveća hrvatska stranka ne nudi učinkovita rješenja za goruće probleme hrvatskog gospodarstva, a posebno ga razočarava činjenica da u HDZ-u nisu prepoznali sektore koji su teško pogođeni korona krizom, kojima treba pomoć ne samo iz solidarnih razloga, već zato što pomažući njima možemo potaknuti gospodarski oporavak Hrvatske.
-Hrvatska je prošle godine uvezla hrane u vrijednosti od 25 milijardi kuna. A istovremeno u Bjelovarsko bilogorskoj županiji 500-tinjak OPG-ova nekoliko mjeseci nije moglo normalno raditi, a i sad im je poslovanje znatno otežano. Također, HDZ konstantno favorizira morski turizam, a potpuno zanemaruje kontinentalni, koji ima velike mogućnosti razvoja. Korona kriza nam je svima pokazala koliko je poljoprivredna samodostatnost jedne zemlje važna i koliko je turizam osjetljiv i ovisan o vanjskim faktorima. Upravo zato tim sektorima itekako treba briga i pomoć države, ali mudrim i razrađenim, a ne besmislenim idejama i mjerama. Hrvatski turizam do sada je bio ključni oslonac hrvatskog gospodarstva, sada je vrijeme da hrvatska država to uzvrati, nečim smislenim kao što je smanjenje PDV-a u turizmu na 10 posto – zaključuje Bajs.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!