OBNOVLJENA DVORANA Taekwondo klub Omega i II. OŠ mogli bi dijeliti prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području grada Bjelovara uljepšana je još jedna građevina. Riječ je o sportskom objektu u vlasništvu Grada Bjelovara koju koristi i kojom upravlja Taekwondo klub Omega. Osim što se dvorana koristi za potrebe kluba, u dogovoru je probijanje zida čime bi se suradnja mogla ostvariti i s II. Osnovnom školom. Tako bi sportaši, ali i učenici, zajedno mogli koristiti dvoranu za sve svoje potrebe.
– Za potrebe Taekwondo kluba Omege, za sanaciju pročelja dvorane Grad je osigurao 194 tisuće kuna. U dogovoru smo s II. Osnovnom školom kako bi učenici do četvrtog razreda također mogli koristiti dvoranu za potrebe tjelesnog odgoja, ali i kako ne bi morali odlaziti u druge dvorane na području grada Bjelovara. Taj je iznos uložen za sanaciju fasade, žbuke, ali i hidroizolaciju kako bi se građevina zaštitila što trajnije. S dvorišne strane cjelokupnog objekta za 198 tisuća kuna zamijenjeno je krovište. U klubu trenira 130 djece i oni moraju imati primjerene uvjete – rekao je gradonačelnik, Dario Hrebak.
U ovom, kako kaže predsjednik kluba Dinko Tandara, obiteljskom klubu ima puno male djece, zato na prvom mjestu nisu samo sportski već i odgojni rezultati.
– Nije nam nužno da klinci postižu vrhunske rezultate nego da što duže treniraju, a za to je dakako trebalo stvoriti uvjete. Kao klub, od sponzora smo prije 17 godina uredili unutrašnjost dvorane koju bi sada isto tako trebalo i ponovno sanirati – napominje Tandara.
Koliko će dvorana značiti mladim sportašima dobro zna i jedan od roditelja, Nenad Šejić. Ističe kako je izolacija bila jako loša, a budući da je veći prostor teže zagrijati, manjoj je djeci znalo biti hladno. Osim ljepšeg vanjskog izgleda, dvorana će tako donijeti niz drugih pogodnosti uz koje će mali i veliki sportaši nastaviti nizati i sportske i odgojne rezultate. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!