POLITIČKA PREPUCAVANJA Jurina prozvao Mađeruha da laganjem prikriva vlastitu nesposobnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Nakon održanog grubišnopoljskog Gradskog vijeća, jedan od nezavisnih vijećnika, Dalibor Jurina, javno je prozvao gradonačelnika Zlatka Mađeruha za krajnju, kako kaže, političku nekorektnost. Naime, jedna od točaka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, bila je rebalans proračuna za 2020. godinu koji je smanjen za gotovo dva milijuna kuna. Prema riječima Jurine, oporba, koju uz njega čine DB Nezavisna lista i SDP, za otprilike polovinu točaka podignuli su ruke, dok su za rebalans proračuna bili suzdržani. Iako su svjesni da je koronakriza učinila svoje, brojna smanjenja koja utječu na život građana, nisu ih se baš dojmila. Stoga su, napominje Jurina, ostali suzdržani. Ono što je izazvalo razočaranje i ljutnju Jurine bilo je ponašanje gradonačelnika nakon sjednice.
FOTO Grad Grubišno Polje
-Moram reći da je sjednica prošla korektno i niti na kraj pameti mi nije bilo što bi se nakon nje moglo dogoditi. Naime, Mađeruh je otišao na lokalni radio i u sklopu radio emisije dao izjavu kako oporba nije podržala nabavku udžbenika za učenike prvih razreda srednjih škola. Ono što moram istaknuti jest da je nama rečeno da će odluka o nabavci udžbenika za srednjoškolce biti jedna od točaka na nekoj od sljedećih sjednica i mi nikako nismo mogli glasati protiv nečega što nije bilo na dnevnom redu. Slušatelji koji su čuli Mađeruhovu izjavu mogli su samo pomisliti da smo mi iz oporbe ludi, jer tko bi normalan glasao protiv toga da se pomogne roditeljima srednjoškolaca – pita se Jurina koji je takav gradonačelnikov potez nazvao vrhuncem političke nekorektnosti. Na svom Facebook profilu oštro je prozvao Mađeruha da ovakvim ponašanjem prikriva vlastitu nesposobnost u vođenju grada koji je uvjerljivo po svim gospodarskim pokazateljima zadnji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Za gradonačelnika Zlatka Mađeruha kojeg smo tražili komentar, nema dileme.
-Bilo je obrazloženje da je ta stavka o udžbenicima u sklopu proračuna i ja sam molio vijećnike da to podrže. Naročito jer sam već prije kontaktirao ravnateljicu srednje škole kako bi znala o čemu se radi i kako bi mogla dalje obavijestiti roditelje. Cilj nam je smanjiti roditeljima troškove prilikom upisa, ali i potaknuti upis što većeg broja djece baš u srednje škole na području Grubišnog Polja. Budući da oporba nije podignula ruke za rebalans proračuna, jasno da sam smatrao kako su protiv toga – obrazložio je svoju stranu priče Mađeruh dodavši kako ne zna zašto je Jurina uvrijeđen kad oboje znaju da je bio suzdržan.
Unatoč suzdržanoj oporbi, gradonačelnik napominje kako je rebalans proračuna izglasan te kako se roditelji srednjoškolaca mogu veseliti besplatnim udžbenicima za koje je u gradskom proračunu osigurano 60 tisuća kuna. Mađeruh je optimističan i nada se kako će se ta izdavanja i povećati. Dodajmo, Grad će svakom budućem srednjoškolcu osigurati tisuću kuna na nabavku udžbenika.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!