MARATON ZA PAMĆENJE Prijatelja u kolicima gurao 13,5 kilometara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Prava prijateljstva i plemenitost velikih duša najviše se očituju u trenucima kad smo jedni drugima jako potrebni. Baš takvo prijateljstvo dodatno su učvrstili fizioterapeut Stjepan Kezele i najdugovječniji vijećnik Općine Ivanska Josip Crlenjak.

Naime, gospodin, iz milja zvan, Joža u kolicima je, a on i njegov fizioterapeut našli su način kako da obojica zajedno sudjeluju u maratonu ‘Gornja Petrička – Ivanska’.

-Ja sam inače već četiri i pol godine fizioterapeut gospodinu Joži. U ovih nekoliko godina između nas se stvorilo veliko prijateljstvo, a gospodin Joža uvijek je bio tu za mene s toplom riječi i savjetom, pa sam ja ovog puta odlučio nešto posebno napraviti za njega – priča nam Stjepan.

Dečki su tako u sat i dvadeset minuta prošli trinaest i pol kilometara, i to tako da je Stjepan trčao i gurao kolica gospodina Jože. To ne bi mogli da Gornja Petrička s Ivanskom nije odnedavno spojena asfaltom

-Ovim putem bi se Joža i ja zahvalili općinskom načelniku Željku Mavrinu i cijeloj općini što je napokon Gornja Petrička dobila asfalt pa gospodin Josip može u kolicima do Ivanske – zahvaljuje se Stjepan.

Ističe i da je ovo luda ideja koju su odlučili napraviti za Dan Općine.

-Joža je uvijek za zezanciju i društvo, uvijek je imao toplu riječ i dobar savjet za mene, uvijek me savjetovao o životu i stvarno je velika osoba. Htio sam mu na neki način zahvaliti – dodaje naš sugovornik koji se i inače bavi humanitarnim radom, a svoj posao fizioterapeuta smatra i velikom ljubavlju te pozivom. Gospodin Joža i on su se dobro proveli, a za kraj se Stjepan našalio i s prijetnjom Jožine žene.

-Njegova žena nam je rekla – ako vam se što desi, nemojte mi ni dolaziti doma, nastradat ćete još gore – smije se Stjepan.

Pravo prijateljstvo uistinu nema granica, a Joža i Stjepan za to su najbolji dokaz.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!