NOVA VOZILA HITNE POMOĆI Za brže intervencije izdvojili 752 tisuće kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Hitna medicinska pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije dobila je dva nova vozila za obavljanje svog hvalevrijednog posla. Županijski Zavod za hitnu medicinu redovito obnavlja svoj vozni park pa je tako trenutno na akciju uvijek spremno 14 vozila koja na godišnjoj razini ukupno prijeđu 265 tisuća kilometara. Ključeve vozila vrijednih 752 tisuće kuna, župan Damir Bajs u prisustvu v.d. ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Stjepana Matoša, predao je zaposlenicima Zavoda.
– Statistika pokazuje da smo među najboljima u Hrvatskoj. Radimo u sustavu e-hitne Republike Hrvatske gdje se prati vrijeme od prijama poziva do izlaska ekipe na teren te do dolaska na mjesto intervencije i dovoženja pacijenta u najbližu zdravstvenu ustanovu. Po zadnjim statističkim objavljenim podacima mi smo u Republici Hrvatskoj bili peti. Što se opreme tiče u vozila se stavlja sustav navigacije koji nas povezuje s e-hitnom, tetra veza, respirator, defibrilator i aspirator tako da svako vozilo sa svom tom opremom vrijedi preko 600 tisuća kuna. Prosječna starost vozila je godinu i pol dana – rekao je v.d. ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Stjepan Matoš.
Stjepan Matoš, v.d. ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu

U trenutku borbe protiv koronavirusa, Županija nije zaboravila na one stvari koje su vezane uz redoviti rad ustanova, ističe župan Damir Bajs.

– Ovoga trenutka prosjek starosti vozila je godinu i pol dana, a to znači da imamo najmoderniju i najnoviju flotu u Republici Hrvatskoj. Kada pozovete hitnu pomoć budite sigurni da će doći brzo, učinkovito i opremljena najnovijom tehnologijom i opremom koja omogućava da se na licu mjesta napravi niz intervencija – naglasio je Bajs.
Koliko je ispravnost i brzina vozila za ovaj posao važna, najbolje znaju oni koji vozilima upravljaju.
– Najvažnije je da je vozilo ispravno i da što prije možemo doći na intervenciju. Također, sa svakim novim vozilom i oprema je unaprjeđenija tako da su nam nova vozila od iznimnog značaja. U hitnoj službi radim 11 godina, ponekad je naporno, ali posao je odličan. Dnevno napravimo od 50 do 250 kilometara, ovisi o terenu i mjestu gdje idemo – rekao je medicinski tehničar Josip Kovačević. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!