POD ISTIM KROVOM Nastavljaju se radovi na školi i vrtiću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – U Velikom Trojstvu radi se punom parom, a dokaz tome su dogradnja i obnova tamošnje Osnovne škole te gradnja dječjeg vrtića s jaslicama za 52 djece. Nakon završetka radova, Osnovna škola dobit će pet novih učionica, dva kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu, prostorije za domara i spremište. Inače, u matičnoj školi Veliko Trojstvo školu pohađa 188 učenika, a uz učenike, ushićenost obnovljenom školom ne skrivaju niti učiteljice koje jedva čekaju urediti svoje učionice, kaže ravnateljica Sanja Vranješević.
– Ushićeni smo jer imat ćemo nove učionice i dvije dograđene učionice s novom blagovaonicom i kuhinjom. Svi ćemo biti pod jednim krovom, a to nam je itekako bilo potrebno s obzirom na to da smo dugi niz godina morali ići izvan glavnog objekta kako bi djeca išla u dvoranu i blagovaonicu. Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala nam je dodatna sredstva za namještaj u iznosu od 200 tisuća kuna na čemu smo im jako zahvalni – rekla je Vranješević.
Cjelokupnim radovima zadovoljan je i načelnik Općine Ivan Kovačić, no podsjeća da vrtić neće početi raditi s novom pedagoškom godinom.

– Vrtić neće početi raditi s novom pedagoškom godinom jer to jednostavno nije moguće. Već se nalazimo u sedmom mjesecu, a građevinski još nije sve završeno. Tehnički pregled očekujemo 16. srpnja. Ovdje je sve na jednom mjestu, kompleksan objekt koji će služiti mještanima, a najviše djeci i roditeljima – kaže Kovačić.
Trenutno aktualni općinski projekt pomoći će samoj općini Veliko Trojstvo i njenim stanovnicima, ističe župan Damir Bajs.
– Radi se o projektu koji vode Općina Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno te škola koja je nositelj projekta. Sam projekt je jedinstven i po tome da smo bili vrlo racionalni u gledanju na koji način smanjiti troškove kada se objekt napravi. To je ovoga trenutka najveći građevinski projekt bilo kojeg tipa u općinama na području naše županije pa i šire. Ovaj projekt pomoći će samoj općini Veliko Trojstvo i njenim stanovnicima koji ovdje rade i žive jer sadržajem koji se širi i ponudom javnog standarda koji je ključan mislim da će privući još veći broj stanovnika – ističe Bajs.
Cjelokupni projekt vrijedan je 14 milijuna kuna od kojih je Općina putem europskih iznosa osigurala sedam milijuna i 200 tisuća kuna, županija vlastitim sredstvima projekt sufinancira s pet milijuna kuna dok je Općina iz vlastitog proračuna osigurala dva milijuna kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!