ČAZMANCI UMJETNICI Svi su pozvani na veliko finale uređenja vodotornja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Akademski slikar Franjo Matešin završio je oslikavanje čazmanskog vodotornja. Samo središte grada sada krasi dojmljivo umjetničko djelo kakvim se malo koji grad može pohvaliti. Ako u obzir uzmemo da je za njegovo stvaranje upotrijebljena ista vrsta boje kakve su korištene prilikom bojanja Bijele kuće ili Buckinghamske palače, tada ovaj projekt dobiva dodatno na težini. U suradnji s DND-om Čazma, bit će oslikano i podnožje, odnosno donji dio građevine, a svima koji žele sudjelovati.

-Franjo je zamislio da donji dio vodotornja oslikaju upravo djeca Čazme, a Društvo Naša djeca Čazma u tome ga je u potpunosti podržalo. Dakako da podršku i financijsku potporu za kupnju boja imamo i od strane Grada Čazme gdje su uvijek dobrodošle sve aktivnosti za djecu, jer Čazma je Grad – Prijatelj djece – poručili su iz DND-a Čazma te pozvali sve zainteresirane da se u ponedjeljak, 06. srpnja u 18 sati, uključe u završno oslikavanje vodotornja.

Inače, Grad Čazma je ovih dana angažirao drugog domaćeg umjetnika, magistra grafike Matka Antolčića, kako bi ukrasio još jedan detalj u gradu. Ovoga puta objekt uljepšavanja bile su klupe u središnjem parku koje su dobile novo ruho koje, uz svoju umjetničku, ima i edukativnu vrijednost. U tehnici kolažiranja, klupe su ukrašene stranicama starih knjiga i novinskim člancima, a svaka prikazuje jednu važnu godinu u povijesti grada Čazme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!