KORONA U BBŽ Najavljuju se strože kontrole, poziva na otkazivanje manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Potvrđen je novi slučaj koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a obolio je muškarac koji radi u Zagrebu. Time se broj zaraženih popeo na tri s tim jedna oboljela osoba ne boravi u županiji. Svi imaju blage simptome i liječe se kod kuće. U samoizolaciji su 42 osobe, a od početka epidemije je testirano njih oko tisuću. Međutim, u sljedećim tjednima se očekuje pogoršanje stanja i veći broj oboljelih, upozorava epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vesna Grgić.
-Imamo sve više ljudi za koje nam dojavljuju da su bili u kontaktu s oboljelim izvan naše županije. Bili su na večeri u Puli ili u svatovima u Slavonskom Brodu – rekla je Grgić.

Zbog toga se pooštravaju epidemiološke mjere u ustanovama kao što su domovi za starije u kojima su već zabranjene posjete, a korisnici ne smiju izlaziti, naveo je na konferenciji županijskog Stožera župan Damir Bajs.
-Od sada je obvezno mjerenje temperature kao i testiranje djelatnika i onih koji izlaze iz domova. Ponovno se na području Bjelovarsko-bilogorske županije uvodi Covid ambulanta – naveo je Bajs.
Covid ambulanta će raditi svih sedam dana, a povećava se i broj testiranja. Provodit će se i strože kontrole u noćnim klubovima, a oni koji se neće pridržavati propisanih uputa morat će se prilagoditi.
-Moraju se odmah otkloniti nepravilnosti, a ako je to nemoguće može se i zatvoriti manifestacija koja je u tijeku – upozorava Bajs.
Iako ih županijski stožer nema ovlasti zabraniti, preporuka je i da se sve manifestacije koje nisu gospodarski bitne poput primjerice utrka i ribolova otkažu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!