KUĆNI PARTY Čazmanska knjižnica spojila književnost i glazbu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Povodom Dana Grada Čazme koji se obilježava 22. srpnja, tamošnja Gradska knjižnica Slavka Kolara za danas, 10. srpnja, pripremila je tradicionalni Kućni party – književnost i rock and roll. Riječ je o javnom čitanju na Ljetnoj sceni  knjižnice i koncertu koji će ove godine održati Tomislav Goluban, blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike. No, prije glazbe, posjetitelji će moći uživati u javnom čitanju.

– Svoja djela čitat će naš domaći autor Radovan Dožudić, zatim Irena Skopljak Barić, Darija Žilić i Miroslav Mićanović. Cilj nam je spojiti književnost i glazbu. Književnost počinje u 19 sati, a koncert u 20 sati. Sve se događa na prostoru ispred knjižnice – otkriva ravnateljica čazmanske knjižnice Vinka Jelić-Balta.

Razlog održavanje partyja na otvorenom dobro je poznat. Straha zato nema jer, kaže Jelić-Balta, vodit će se briga o svim epidemiološkim mjerama.

– Pozivamo sve ljude s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, naravno i svoje drage sugrađane, da svakako dođu na Ljetnu scenu Gradske knjižnice gdje mogu upoznati suvremenu hrvatsku književnost i autore, a naravno i čuti dobru glazbu – poziva Jelić-Balta.

Dobra glazba i dobra književnost zanimljiv su spoj koji nikako ne biste trebali propustiti. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!