PROJEKT Glavni cilj Udruge tjelesnih invalida – veći broj volontera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povećanje broja volontera i ove je godine cilj Udruge tjelesnih invalida Bjelovar koja je nositelj projekta Lokalni volonterski centar. Projekt je to financiran od strane Ministarstva za demografiju koji želi promovirati hvalevrijedan čin volonterstva, kako na području grada Bjelovara tako i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Namjera im je i unaprijediti partnerske odnose između organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i područne samouprave te drugih institucija koje provode neki oblik volonterskog programa. Predsjednik Udruge Tomislav Novosel otkriva tko sve može volontirati.

– Volonteri mogu biti osobe starije od 16 godina, no ako nisu punoljetne, roditelji moraju dati izjavu za sudjelovanje u volontiranju jer ipak se radi o poslovnoj sposobnosti gdje volonteri spremno o svemu moraju i odgovarati. Naravno, volonteri mogu biti i svi ostali – rekao je Novosel.

Novosel poziva ljude da se pridruže volontiranju jer iako odaziva ima, ipak su volonteri najčešće članovi Udruge ili netko iz njihove obitelji. Ovisno o sposobnostima, svaki volonter šalje se u određeni podsektor.

– Primjerice, ako volontirati želi profesor koji ima potrebna znanja iz fizike ili matematike, njega ćemo svakako pustiti da radi s našim učenicima koji se obrazuju u osnovnoj, srednjoj školi ili čak na fakultetu. Primjer takvog volontera tada će im dobro doći i puno značiti – ističe Novosel.

Partneri u projektu su Grad Bjelovar, Grad Čazma, Centar za socijalnu skrb Bjelovar i Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar. Ovaj poseban način pomaganja traje 12 mjeseci, a svi zainteresirani mogu se obratiti bjelovarskoj Udruzi tjelesnih invalida. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!