TRANSPARENTNA OPĆINA Mještanima vidljivi svi troškovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Jedna od 13 bjelovarsko-bilogorskih odlikašica kada je riječ o proračunskoj transparentnosti je i Velika Trnovitica. To znači da je u zadanom roku objavila svih pet proračunskih dokumenata koje gleda Institut za javne financije koji istražuje transparentnost proračuna jedinica lokalne i područne samouprave.
– Objava podataka o godišnjem i polugodišnjem izvještaju i izvršenju proračuna, prijedloga proračuna, izglasanog proračuna i vodiča za građane samo je korak ka približavanju razumijevanja proračuna našim mještanima koji na ovaj način mogu dobiti uvid u planove Općine za raspolaganje javnim sredstvima te u konačnici u njihovu realizaciju – rekla je pročelnica Ivana Kliska.
Foto: Općina Velika Trnovitica
To što je Velika Trnovitica u društvu najtransparentnijih je dokaz da i malene općine bez velikog broja zaposlenih to mogu napraviti. Objava samih proračunskih dokumenata nije zahtjevna, puno je zahtjevnije planiranje proračuna, ističe Kliska. Ipak, priznanje godi.
– Svako priznanje naravno da je uvijek lijepo primiti, a ovo priznanje Instituta za javne financije Općine Velika Trnovitica je potvrda našeg rada, ali i poticaj da tako nastavimo i u budućnosti kako bi naši mještani u svakom trenutku mogli znati na koji način Općina raspolaže proračunskim sredstvima – ističe Kliska.
Upravo to i je cilj jer uvid u proračunske brojke je prvi korak ka uključivanju građana u donošenje proračuna, ali i kontroliranje toga kako vlast troši novac svih građana.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!